Subscribe:

Selasa, 22 Julai 2014

Homeless Man - What the goverment action?



Well lately nie dengan MH17 and awhile ago with issues yang homeless people akan diambil tindakan tak kira sama ada pemberi ataupun penerima. Bagi Sj tiada salahnya untuk memberi sebab Allah dah beritahu dalam setiap rezeki yang kita dapat , adanya rezeki untuk orang lain dan mungkin jugak dalam rezeki kita terkandung rezeki mereka ni.. Why not kita yang hidup sedikit selesa ni memberi.... Kalo harapkan pihak berwajib memang haram la jawabnye.. banyak sangat alasan nya... well bulan baik ni ringan kan tangan, jernihkan hati untuk memberi sedikit untuk mereka.. Hari ni hari mereka, hari esok mungkin hari kita kan ... (^^)v




video

Jumaat, 11 Julai 2014

McDonald = Peluru Berpandu Israel

Hi..

well sedang sangat diperkatakan isu Palestin yang sedang diranapkan, dijahanamkan oleh Bangsa Israel.. kenapa Sj kata bangsa Israel kerana mereka sesungguhnya bukan sebuah negara.. Cari balik sejarah israel kamu akan tahu bahawa israel hanya satu bangsa yang lebih dikenali sebagai Yahudi... 

mereka ni sama je kes dengan masa zaman kita dijajah oleh bangsa inggeris, belanda and jepun .. Takda beza pun cuma dia terjadi pada masa sekarang ni bukan masa semua negara berebut nak carik tanah jajahan masa tahun 1900 dulu

and yang menarik nye mereka buat ni semua tanpa sedikit pun rasa bersalah mahupun rasa perikemanusian... that's why Adolf Hitler bunuh orang yahudi sebab Hitler dah tahu bahawa mereka sangat kejam , bangsa yang bertindak tanpa memikir tentang orang lain... senang cakap mereka sebenarnya selfish... dan harini kita dimomokkan bahawa Hitler tu jahat, Hitler orang yang kejam sedangkan Hitler buat perkara yang betul sebenarnya. 

berbalik kepada tajuk, Sj ramai orang mempertikaikan kenapa kita mesti boikot Mcdonald,  ramai perkerja melayu kita yang berkerja di restoran and bla bla bla 

tapi Sj nak tanya berapa ramai yang tahu bahawa sebahagian keuntungan Mcdonald dihantar kepada Israel untuk membedil sempadan Gaza, Palestin.. Tak ramai yang tahu kawan-kawan, mereka masih lagi berfikir bahawa kita kena boikot Mcdonald sebab makanannya ...

Think.. bahawa setiap sen yang kita laburkan itu membedil setiap anak-anak kecil, seorang ibu, seorang bapa, seorang abang, seorang kakak.. Mereka saudara Islam kita, kita dah kira bersubahat dah dengan mereka sebab kita penyumbang terbesar untuk bekalan peluru berpandu mereka...

Fikir-fikirlah wahai teman, ramai kawan Sj yang mungkin kurang selesa bila Sj kata tak makan McD or duit Sj tak sampai McD tapi ini prinsip Sj... So kawan-kawan, think about it..
Sedangkan orang bukan islam kebanyakan didunia sudah menjauh kan diri tapi kita rakyat Malaysia masih berbaris panjang semata-mata nak belikan peluru berpandu nak pi bunuh saudara kita sendiri... 

dan Sj pun tahu pasti ada mulut yang berbunyi... Ah ko, ko tak makan McD tapi barang nestle ko pakai, make up Revlon ko sarung gak ... Iye ada benar nya, jenama nestle sangat berpengaruh dekat Malaysia, kadang-kadang kita terpaksa beli sebab takde choice lain tapi terpaksa bukan kehendak ... Make up tu boleh ignore, sebab Sj baru tahu revlon pun memang bersengkongkol dengan Israel... So dah tahu, jangan buat... Ni tak dah tahu still lagi buat, sebab masih ramai lagi yang buat .. habis tu kalau ramai-ramai tu terjun bangunan, kamu nak terjun bangunan jugak ke? adoi!! think friend think... 

p/s: dah agak lama jugak Sj tak post ape-ape entry hehehe... hari ni sambil bersahur ni  boleh la update blog ni hah pasal hari ni bawak laptop (nampak tak lepak kat kfc semata-mata nak online nye pasal) sebab dah terlalu lama Sj nak kongsi pendapat Sj yang ni... And nampaknya sudah tiba benar masa nya :) puas hati , akhirnya terluah jugak