Subscribe:

Ahad, 31 Julai 2011

Segmen Memori Ramadhan By Sakura

tertarik menarik ko memang D' Boom segmen dari cik sakura ni ...  hhehhe yok la kita suma berkongsi cerita alkisah zaman kecik - kecik... time genetik tumbesaran memang merangsang otak dengan pelbagai jenis helah .. hahhaha.. nak join klik banner upin ipin tu ..
cerita aku takde la menarik atau lucu sangat .. tapi memang memberi kesan yang maksimum kat kepala aku ni ... masa tu time dalam darjah 1 atau 2 la ... memang aku  ni walaupun perempuan lasak nye macam lelaki sikit hhahaha aku selalu buat taktik ni dan aku rasa ramai gak yang try taktik yang sama dengan aku ... buat buat nak gi toilet tapi bukan nak gi toilet sangat niat alkisah nak minum air paip hahahaha ... tapi aku persan satu perkara berapa banyak kali minum air paip tu pun masih lagi rasa haus ... nak jadi kan cerita satu hari ni mak aku tak keje .. dia memang pelik gila tengok aku masuk keluar bilik air ... hari tu lak panas terik ... mak aku ngendap aku wat ape kat bilik air [ aku ni duk umah kampung ] ... peh on the spot kantoi kat mak aku .. amek jajan dapat se das dua kat badan ... hahahha padan muka!!
lagi satu aku ni suka sangat minum air tembikai ... ada sekali tu aku minum air tembikai terlalu banyak menyebabkan raya aku takde suara langsung nak bercakap ... hahahahhahaha

p/s korang ok tak template baru blog ni?? siyes memang nak sangat opinion korang (^^)V

Jumaat, 29 Julai 2011

Harry Potter 7 Part 2 ~ World Cup 2014

Ola .. Ola .. Ola .. kehangatan perlawanan Bola malam tadi Malaysia VS Singapura bagi terasa lagi kehangatanya .. pada pendapat aku player malsysia dah membuktikan mereka hebat malam tadi .. mereka sentiasa mengatur gerak yang  menarik untung menyumbat gol .. tapi bias ala pihak lawan mestila ada taktik mereka sendiri untuk sentiasa menjaga kepentingan diri kan .. tak kira la tektik tu baik baik ke dak ye... kalo sape yang tengok semalam match tu .. aku tengok kat tv kat umah .. tengok version singapore nya .. hahaha cam ne aku leh dapat ?? oh pasal aku orang johor ... kitorang memang ada dapat siaran dorang .. hehehe.. untuk pengetahuan korang walaupun singapore menang semalam sebenarnya dorang ni takot dengan malaysi a.. tu la muncul taktik yang perlbagai tu .. huhuhuhu diorang siap label kan " a dangerous man s  kunalan " also " a incridible  safee sali " .. malah khairul fahmi che mat di beri pujian yang tinggi atas kemantapan dia menyelamatkan .. wa memang sangat teruja lu la bro hehehehe.. TERBAEk!!! jadi aku rasa kalo harimau malaya terus berusaha gigih pasti satu ketika akan melangkah ke world cup gak .. huhuhuhu



ok la tutup cerita pasal bola malam semalam .. aku nak cerita pasal harry potter 7  part 2 .. The Deathly Hallow lak ...

aku ni memang dari dulu suka tengok cerita .. menbaca cerita harry potter .. aku memang ada beberapa collection harry potter nye product terutamanya teh full series of their book .. ahad lepas sempat la aku pergi tengok cerita ni kat panggung ... wayang dengan umah aku memang jauh gila .. nak g makan masa satu jam gak naik bas .. tapi harry potter nya pasal aku redha gak .. peh memang terbaik .. Gila serius aku cakap David Yate memang patot diberi pujian atas hasil kerja nya .. tak macam part 1 aku memang agak kecewa .. part 2 ni .. memang superb sampai popcorn jatuh dari kerusi pun aku tak sedar .. hahaha.. gila hebat kan ..  memang aku taksangka la .. walaupun apa yang terkandung dalam buku tak de sepenuhnya dalam filem ni .. tapi aku tetap berpuas ati .. kalo ada yang teringin nak pergi tengok .. jangan lepas kan peluang ok .. korang patot menontonya .. serius ku katakan ..
oh yeah!!!!! p/s aku suka gila kat mathew lewis yang bawak watak naville longbottom .. selamat tinggal tom felton .. hahahaha

Selasa, 26 Julai 2011

...Jalan - Jalan ... lalalalala~ Nak Naik Kapal??

peh puas aku merayap ... berblogwalking .. blogjogging ... memang best r ... dari  blog yang meriah hingga la yang simple tapi memang best .. banyak idea aku dapat dari dorang ni ... tapi aku sedar blog aku ni memang jauh r beza dari blog dorang ... tak kra la dari design blog sampai la ke follower tak tertinggal komenter tegar dorang ... yeah!!! aku perlu tingkat kan lagi kemahiran aku berblog ni .. (*v*)...
kita tutup dulu part yang tu ... ari ni aku nak bentang kan satu desas desus yang aku terbaca kat akhbar beberapa hari lepas .. cerita alkisah nya kapal termahal di dunia adalah milik orang terkaya di malaysia .. wow nampak nye malaysia pun dah ada ter ter ni ..
kapal yang diberi nama HISTORY SUPREME ni .. kapal ni memag gila gempak pasal dia ada sistem peluru berpandu n also kapal selam ... malah kapal yang sepanjang 300 meter ni ada sanduran emas 100tan, tempat tidur dilitupi platinum .. yang paling menjadikan kapal ni terunik dunia pasal dia Tyrannosaurus Rex punya tulang... nah korang nilai sendiri cool or super cool kapal ni ... 



korang perasan tak sanduran emas kat tepi kapal tu ?? dolphin leh wat cermin muka ni .. hehehe





peh korang tahu harga dia berapa RM15 billion ... aku kalo ada duit camni banyak ,... nak wat pe ea... kalo korang .. korang wat ape dengan duit sebanyak ni ?????

Isnin, 25 Julai 2011

Sudah Rindu Ni

aloha suma!!! apa khabar semua ??!! sj amat rindu kat dunia blog ... line kat umah dah nazak tahap tak boleh di ampunkan maka pasal tu la sj dah lama tak online ... ni pun pergi cc online ... ok la kan leh lepas kan rindu selama sejam kat blog - blog yang ada ... lagi- lagi kat blog- blog otai tu ... 
lagi kan tangan sj is not very well lagi ... herm agak terok sebenarnya ... lain kali sj akan update gambar- gambar tangan tu korang tengok la [ ada ke yang nak tengok ]...
di kesempatan ni jugak sj nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak ... yang akan menjelang lebih kurang seminggu ... moga ramadhan ni akan membawa seribu manfaat kepada kita ... see you all next time ok ... huhuhu (^^)V

bukan godaan makan minum aje tu ... termasuk la godaan yang lain tu ... c u next time ... ^^
p/s ingat tadi nak upload header baru ... tapi tak jumap lak dalam pendrive ... mana la dia hilang tu .. 

Khamis, 14 Julai 2011

~Tangan Ku Melecur~

peh begitu menarik skali kaler tangan aku kali ni ...
sangat sakit 
tadi petang aku gorang karipap instant
then tbe-tiba minyak tu meletop
kne tangan aku..
amek la jajan .. 3 jari aku dah bertukar warna 
ni pun taip pkai tangan kiri ... 
peh sakit ooooo ..
Ya Allah bagi la aku kekuatan menghadapi dugaan mu ni 

Rabu, 13 Julai 2011

Kasut oh Kasut... Nak Beli kasut ???!!

kasut?? mesti korang tertanya tanya apa kes lak la pulak cerita pasal kasut kan ... ok la ari ni aku terpandang [ padahal dah lama simpan dalam laptop ...wakaka ] sebuah gambar menyenaraikan pelbagai jenis kasut . dah lama kau simpan .. korang boleh tengok pelbagai jenis kasut from women to men ... ane tahu ada kasut yang korang nak beli tapi tak tahu apa nama nya .. ini mungkin akan menbantu anda.. ceh wah!! cam telefonis tak ??? hahahaha... jom review !!!!!


p/s sori ea... tulisan dia agak kecik pasal kasut dia banyak sangat .. huhuhuhu (^^)V ~ peace!!

Selasa, 12 Julai 2011

Seronok Sangat!!~

uit semua .. hehehehe .. aku sangat hepi hari ni .. cam ada belon dalam perot ... hahahah 
herm tadi petang terjumpa ngan cikgu masa sekolah menengah dulu ...
berbual dengan dia... seronok dapat jumpa ngan orang yang dulu mengajar kita kn ...
ok selain tu ... aku dapat gak berbual dengan us aku .. dia tepon tadi ^^
us tu sape ...  
us tu ustazah aku masa aku kat smkbp 
semua perkara ni membuat aku gembira 
aku rasa hepi apabila dapat keluar dan ketawa
teringat memori yang dulu
semua ni memberi kenangan manis kepada aku 
termasuk korang yang selalu datang blog aku ni 
korang adalah antara kenangan terindah dalam hidup aku
thanz korang kerana menjadi antara kenagan dan memori dalam hidup aku 
korang umpama shooting stars... (^^)v


Coffee Prince Coffee Arts

Ok aku sangat suka tengok cerita korea tajuk dia coffee prince .. [ korang pernah tengok tak?] ... memang best cerita tu.. cerita cinta la of course but in a different view.. heroiin cerita tu boyish ... so memang lucu la .. tengok cerita tu hati rasa hepi je .. tapi cerita tu dah abes dah kat NTV7 ganti dengan cerita princess hour pun memang superb! hahaha.. ok cukup aku cerita pasal drama tu .. entry kali ni sempena cerita coffee prince yang dah tamat semalam .. aku bawak kan coffee art .. korang tahu tak apa tu coffee art let check out bebeh !!!! aiyaa!!!


bentuk heart ... cantek kn (^^)V


rabbit .. sesuai untuk kanak - kanak ..


kompleks nye .. cmne la dia buat ni ...


ni lagi la ... hebat seyh barista dia ..


lovely .. mesti kena ada skill yang tinggi ni ... foam dia very smooth la 



ni pun sama ... hebat r dorang ... artis di atas kopi 



ni bentuk bunga lak ... cam bunga apa ye agak nya ...


ni bentuk monster ... tengok la gigi ku dan juga mata ku ... hahahaha


herm ... nak secawan !!



ni contoh camne sebenarnya dorang buat ni semua .. ^^ hebat r .. kalo aku dah jd ape ntah agaknya ..^^ 

Sabtu, 9 Julai 2011

Berkisah Tentang Sesuatu

huhhuhu... ada banyak benda aku nak share ngan korang. kalo boleh nak wat entry satu demi satu tapi cam tak worth it plak ... so aku compress kan suma dalam satu entry .. korang baca la sendiri huhuhuhuhu [ agak2 menarik perhatian kamu k tak ea???? ]

1st
minggu depan Harry Potter 7 part 2 akan keluar ni cerita yang paling aku ikot sejak dari awal lagi .. aku ada sim[an koleksi buku dari yang no 1 sampai la 7 .. hehehe and other souvenier... x sabar rase nye nak p tengok kat panggung tapi aku sedih r pasal tak dapat tengok 1st day tayangan.

2nd
thanz 2 blog Kotak Bulat ,dan  Cik Pop pasal dah senarai kan blog ni kat dalam blog korang kn yang segmen promote blog tu .. peh tq so much la .. aku dah lama nak menghargai korang tp line ni bek sgt smpai slow sgt geraknye ... heheheh thanz ye korang ..

3rd
semalam masa jalan2 ternampk kt blog rozelt .. syaz dh senarai kan blog sj untuk segmen blog otai pilihan .. sj pilih blog serius ... kembang kuncup gak la bila tengok cadangan sj di terima thanz r cik syaz hehehe..

4th
aku rasa sangat teruja ... macam nak melompat lompat bila dah jumpa sambungan cerita cinta sufi karya ramlee awang murshid ... sutera bidadari ... peh penat aku merayap menyelinap banyak kedai buku ... buku ni cepat sangat abes nya ... payah betol .. heheheh.. sangat best .. dah setengah dah baca .. ^^ [ hati sangat gumbira]

last sekali ...
thanz kat semua yang sudi singgah kat sini baca post merepek dan merapu kat sini .. thanz semua... jasamu sangat sangat dikenang ... huhuhuhuhu

Khamis, 7 Julai 2011

Rumah Ke Macam Tak Aje??~

hah ni baru la sempat aku surf terserempak lak dengan dorang ni .. korang tengok la betapa unik nye mereka ni suma comel2 belaka .. kuci kuci kuci ~~ hahahahaha [ dh knape tu?? ^^ ]


rumah bumbung kat bawah lantai kat atas ... hehehe kreatif depa ni kan 





ni kena tiup dengan taufan kot .. 


umah ni macam mencair .. cam coklat yang mencair .. wow~


cam no dorang balance kan umah ni ea .. payo ni 


dorang kata ni umah kaktus.. ada rupa tak?


ni aku tahu cite nye .. tuan empunya dulu dia lahir kat toilet bowl tu pasal dia wat uma cmni 


umah akan datang cmni kot kn .. futuristic sungguh ni 


rumah kasut huhuhu

kalo korang nak tengok search rumah unik ... tak terlarat aku nak masuk kan suma .. ada umah piano , siput la .. mcam macam lagi r .. cm ne dorang boleh dapat idea nak umah tu ea.. wondering !!

Manusia Tak Suka Baca Sejarah

masa zaman aku skola dulu aku perasan satu perkara ramai student paling tak suka  subjek sejarah. kenapa ea korang ada jawapan tak?? almaklum la aku nak sangat suka subjek tu .. aku pun tak tahu kenapa .. tapi aku tak kata suma student tak suka la .. ramai gak yang suka kan ..
dari kesimpulan cerita aku kat atas aku tengok manusia ni tak suka baca sejarah tapi yang aku pelik manusia sangat suka mengulangi sejarah .. kenapa ea? korang yang baca entry ni aku nak cakap.. korang nak dengar ke tak terpulang .. aku tak memaksa walau sebesar zarah pun .. jangan biar kan sejarah dahulu berulang di Malaysia ni .. ape kaitan kan .. tapi korang baca je la .. hahahahaha
bagi aku sejarah ni penting pasal dia akan jadi panduan untuk kita avoid benda yang sama  berulang. penting weyh akan la korang nak putus cinta ngan orang yang sama berulang kali kann... so macam stupid je kene ulang benda yang sama banyak kali .. point yang aku nak smpai kan kat cni sejaraj tu mengajr tapi kalo korang x suka takpe asalkn korg tahu dan x ulang kan nye .. lagi2 sejarah yang melibatkan ramai orang ...



p/s ada k orang nak baca entry yang mcam ni ..korang komen sikit ...

Jom Berblogging Bersama Cik Pop



 ni jemputan dari cik pop ...  thanz cik pop sebab sudi Sj .. hehehe
sj tag Srikandi Cinta, hanis zalikha , fidaart

"1st Anniversary giveaway Dunia sebenar Shida"

GA!! apsal sj dah gila join GA ?? aku rasa Sj hanya memenuhi jemputan atau memeriahkan mana contest or pape aje yang blogger lain anjurkan .. seronok dapat join sama ^^


kali ni dapat invite dari cik shida 
untuk soalan dia :

  • sj rasa blog cik shida memang best banyak info 
  • penulisan yang slumber 
  • tapi tulisan tu wat sj pening sikit mungkin sebab spacing dia kecik ..
  • sj suka tema blog tu biru ngan putih .. faveret tu huhuhu
     
papehal pun tahniah kat cik shida sebab usia dah cecah satu tahun .. seronok nye ... ^^

Shawl Give away

join shawl contest lak ... hehehe ni dari little mama diary..

dear mama diary ,

sbb sj nak shawl tu pasal sj xpnh pkai shawl .. tapi suka tgk orang pkai shawl .. ane la tahu kalo little mama bagi kat sj mungkin jadi inspirasi kpada sj bleh kuar pkai shawl lepas tu ... hehehehe =)

ID: SJ

Mish Apple Give Away



hehehehe .. another GA.. dah yang ajak join .. why not kan .. kali ni GA dari Mish Apple .. simple je GA dia .. kalo korang nak join bleh klik kt atas tu ... ok kali ni sj nak tag kotak bulat and Cik Dil...

p/s skali lg ari ni dpt nombor y ad 25 kali ni follow blog mish apple sj follower k 1205 .. huhuhuhu rezeki rezeki 

Pagi Petang Siang Malam

aloha!!  aku tak tahu kenapa aku bubuh tajuk cmtu kat atas .. confius sbnrnya ..tapi untuk petang ini .. aku takde info menarik pasal aku tak sempat nak surf internet.. nak merayap ke serata buana .. yang aku ada hanya kehidupan yang beberapa hari ini slama tak sempat nak update blog ni .. wakaka .. [apsal ayat ku ni smcam aje ]. 

jadi untuk petang merapu ni di hari khamis . yang ada kat dalam kepala ni .. semalam EleColdXhot menang showdown 2011 [ sape tgk angkat lappy or desktop korg tinggi heheheehhe] mmg gempak ... aku rasa cam tak percaya aje .. ada anak melaysia mampu standing dengan dancer kat luar negara sana .. ni la muka depa ni

hebat gle ..

then dalam minggu ni gak ramai orang sibuk dengan perhimpunan bersih .. aku pun tak faham kenapa diorg si fuss about the isu .. apsal dah lupu tarikk ke suma cara nak menyalurkan suara tentangan ..  aku tak faham .. isu ni xleh nak buka lama lama pasal kang tak pasal blog kesayangan aku ni kne band.. tak sanggup mak nyah ..

and isu paling aku mengerti berkaitan ngan entry merepek aku minggu lepas yang pasal baju kurung tu .. aku dah tahu kenapa baju tu longgar semacam .. pasal aku turun 3 kg dalam masa 2 bulan ni .. peh patot r ..

 dah cukup la entry merepek aku petang petang ni .. kang korang suma tak nak jenguk blog yang kecik ni.. nangis aku nanti .. [korang datang r slalu .. bosan kalo xde orang mai kat cni aw. .. sob sob ]
last skali aku nak minta maaf kepada sape sape yang dah datang jenok blog aku tapi aku tak sempat p jengah blog korang .. aku minta maaf pasal aku tak cukup masa n also line internet ni hah slow sangat [ ni pn aku online kat cc] hehehe korang jangan marah ea.. sayang korang suma .. huhuhuhuhu

"GiveAway : "One Klik One Present by Lyssasecret"


hah kali ni aku nak join GA dari blog lyssa secret .. best ooo.. hehehehe .. saja saja .. sambil tu boleh la kenal kenal ngan blogger2 yang lain .. 
aku nak tag 

Rabu, 6 Julai 2011

Hilang!!~

hai suma!! aku tahu ramai yang review or tengok blog aku skang ni [ perasan ... wakaka ] 
aku nak minta maaf pasal 2 3 ari blog sj ni takde kabar brita ... tu aje ... 
aku bukan busy sangat pun .. 
tapi 
line internet ni hah!! yang TErLalu bUsY smpai time aku nak update pape je ..
asyik pending aje ... 
terbakar jiwa raga I ni melihat sikap dia
korang nak marah .. marah r kat line tu hah... heheheheh
kat sini aku 1 st skali aku nak ucap thanz banyak2 kat suma yang datang singgah kat blog SJ ni ...
tq so much .. jasa membaca cerita x seberapa kat cni amatla dikenang ...
thanz guy!!!!

Isnin, 4 Julai 2011

Blogger Otai Pilihan Saya



blog serius klik nama tu kalo nk jengah blog dia ...
bagi aku blog ni best pasal info yang terdapat kat dalam nya ... blog ni umapama mcam news blog ... pelbagai perkara bro ni sumbat kat dalam ni .. walaupun bahasa yang digunakan tu pelbagai sikit tapi bagi aku blog ni awesome. ni la blog yang 1st aku jatuh hati .. hari hari buka nak tengok apa dia bubuh walaupun ketika tu aku takde blog lagi ... heheheheh

Sabtu, 2 Julai 2011

GiveAway cik Dil : Kami nak banner flash dan doodle FREE



ni segmen dari blog kerana manisnya apple bleh dapat banner n doodle free so sj nk tag ... 

Lantai Dan Seninya

dah lama aku peram benda ni kat dalam laptop .. masa selongkor2 nak buang apa yang dah memberat dalam laptop aku terperasan lak benda ni ... kali ni entry pasal Lantai atau omputeh cakap "floor" ... pelbagai corak , style , design dan lain- lain term yang tumbuh kat dunia ni ... aku suka kan nye hope one day aku leh dapat kan nya untuk umah aku lak ...


Jig Saw Floor
 



ni design dari prowood... aku rasa sesuai untuk bilik kanak or cam ruang istirehat k ...

Elevator With No Floor 


ni sangat menakutkan .. aku naik lif pun pening ni lagi lif cam xde floor ni ... sanggup lagi aku naik turun tangga la... 

Pressure Sensitive Floor



super cool ... aku nak sebijik bubuh kat umah .. hahaha.. malam aku dah xyah nak pasang lampu banyak banyak lagi ... 

Colour Parquet Flooring 


nice kan .. selalu parquet colour coklat or coklat cerah .. ni warna warni meriah umah mak ngah ... hahahah

Concrete Floor



aku sangat berkenan ngan design yang ini ... very futuristic ...

Finsbury Avenue Square  
 

sekali tengok dah rupe cam spider web kan ... papehal pn it awesome..!!

Optical Illusion Floor  
 


peningnye tengok ... adoi~

Salami Floor 
 

herm .. ok la ... 

Sears Glass Floor (Look Out Below) 
 

cam gergasi ... floor yang berbentuk 3D yang bawah nye ... superb!
 
Copper Coin Floor 
 


ni floor dari kepingan duit syilling 1 sen aku rase ... but sbnarnyaxde la tinggi sangat kos nya walaupun ianya banyak ...   

Wish For KB [ kotak bulat ]

ni special entry untuk orang yang dah banyak menolong aku di dunia maya ni ... cuba teka sape ???!! hehehe orang nye adalah Cik Kotak Bulat @ KB ... this charming girl memang dah banyak tolong aku sejak aku join balik dunia blogging ni .. hehehe .. walaupn blog aku ni slow je naik nye tapi suma ni adalah jasa baik kb yang banyak menolong kawe ... Thank You so much KB for ur guide n other thing u are special that make other people smile when read your post ...

Selain itu , aku gak nak wish kat KB selamat kembali belajar Good Luck untuk final year hope kamu akan sentiasa centre sepanjang  sem ... Good Luck gak untuk Final Project ... huhuhuhuhuu .. i know ko akan lakukan nye with glory hehhehe... Thanz ye KB untuk semua ... =)