Subscribe:

Jumaat, 6 Disember 2013

FD Project aka Family Day

Happy nak pergi bercuti bersama member opis.. boleh la relaxkan otak yang dah start nak berkarat ni. herm tapi aku ngah rungsing ni mencari resort or chalet yang ok ...

which mean with the package siap ada game-game gitu kan lebih seronok .. takdela plain je hidup tapi kalo tak jumpa gak alamatnye wa terpaksa la jadi fasilitator terjun.. herm 
boleh jatuh stress mark ni kalo terpaksa galas jawatan tersebut hahahaha

Korang pernah tak atau ada cadangan tak mana-mana tempat yang bagus meh inform Sj ..  boleh Sj pertimbangkan. mana tahu tempat korang suggest memang sesuai dengan selera Sj yang tak berapa nak berselara ni..

p/s: final exam is around the corner nervouse seyh!!

Rabu, 4 Disember 2013

Hati yang tersakiti

Minggu ni, minggu yang agak mencabar bagi Sj. Walaupun kerja tak begitu banyak tapi terasa sesak nafas dia duduk kat dalam opis kat kilang tu.. rase seperti tanah kubur lak ...

ada la somebody yang baik sangat kat dalam opis sedang syok mengata Sj .. cam tak sedar lak diri sendiri ye ... takut t jilat ludah sendiri kang ... sibuk mengata orang last2 dia sendiri yang buat ... herm ... Diharap sangat Allah menberi kekuatan pada Sj untuk menghadapi semua perkara ini ...Amin (Doakn sj ea)


Well ape yang Sj boleh cakap manusia rupa je nampak sama tapi hati lain-lain.. pada mereka yang sedang terkene tu banyakkan lah bersabar atau pernah mengalami masalah tu .. camne ea korang mengatasi orang yang seperti ni?? diorang seperti kucing datang dekat manja-manja, main gesel-gesel kat kaki rupanya baru lepas curi ikan atau buang ***** (paham-paham sendiri) kat atas sofa.. kang menyakitkan hati tu kan.. meh share dengan Sj kalo ada.. ane tahu dapat bantu Sj hadap muka dorang tu ... 


Selasa, 29 Oktober 2013

Tekanan+Stress= Ketidakstabilan Fungsi Otak

Korang pernah rasa tak bila balik dari kerja ke kelas ke.. balik je kepala korang cam berat je.. Tak larat je nak wat ape-ape and also suma benda boleh jadi bahan kemarahan.. tu memang tanda korang dah stress tu ... 

better cari something untuk releasekan kadar kestressan korng tu... 

Hari ni, Sj balik kerja dengan keadaan yang stress.. balik je sampai rumah muka dah macam pisang benyek.. monyok aje.. Terus tak cite panjang masuk bilik buka tudung capai bantal and laptop buka FB.. Nak bagi kurang sedikit tekanan yang ada kat kepala .. 

Selalu kalau balik je, mesti lepak kejap dengan Puan Ibu tukar-tukar cerita, hari ni dah macam tsunami dah.. balik je muncung dah boleh sangkut dengan baldi.. 

Penatlah kerja.. banyak kot... Memang million, bilion, trillion test nak kene siapkan hahahaha..  Herm dengan ada perubahan team lagi, test tengah banyak pastu herm sedih nak kehilangan one of my team members (ni next entry baru cite la hehehe).. Hari ni rasanya sekejap Sj dapat duduk kat kerusi, masa lain  berjalan je pi jenguk test yang nak kene siapkan tu.. Hope esok lagi better dar hari ini :)

Bila dah tenang sikit ni, terpikir lak padahal kalau kita relax sekejap, cuba control mungkin lebih better kot dari balik dengan muka tak siap camtu... huhuhu 

p/s: saja je nak luahkan hehehe jangan marah hah!!

Ahad, 27 Oktober 2013

..Mata Sakit apa puncanya..

Mata anugerah tak ternilai yang Allah bagi pada kita.. pada yang dah biasa dapat melihat pastu tiba - tiba hilang pancaindera ni mesti merasakan putus asa yang amat berat.. 
Maka untuk hari ini, Sj nak share tips Mata dan kemungkinan penyakit yang dihadapi.. let's check out!!

1. MATA (Bertindak balas dengan keadaan hati). 

a) Mata menjadi merah : Hati mengandungi paras toksin yang tinggi. Mata menjadi merah
 menandakan badan kita sedang dalam proses pembuangan toksin. 
b) Mata menjadi kabur : Sering berlaku pada waktu pagi. Menandakan proses 
penyeimbangan hati sedang berlaku. 
c) Keluar tahi mata : Fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlaku. Ini juga 
menunjukkan badan mengandungi asid berlebihan. 
d) Keluar air mata : Gangguan emosi yang bersangkut dengan hati atau bebanan kerja 
e) Ketegangan mata dan kelopak : Tekanan perasaan kerana tidak puas hati atau bebanan
yang berat. 



Jumaat, 11 Oktober 2013

Budak Sekolah

Assalamulaikum WRT !!

Selamat Petang semua... 

Tadi aku sempatlah check out aku nya FB.. Tengoklah one of my member dia ada post video.. Video budak sekolah membuli... Yang aku tak paham.. ape motif korang as student wat camtu.. apsal.. masa ko ada banyak sangat lebih sampai boleh wat perangai macam tu??? 

Zaman aku sekolah pun ada gak isu buli tapi apa yang budak tu lalui memang kejam.. budak perempuan tu kene raba, nak kene tanggal baju and seluar (tapi tak tertanggal pun.. selamat mata aku), rambut dia digunting and budak tu ada letak cam chemical tau dekat rambut dia, sumbat mulut budak tu dengan stokin.. aku tak sampai hati nak post video tu kat sini sebab ada part yang mengaibkan budak tu.. kenapa ea jadi camtu.. 

Salah Mak Bapak dorang or salah Masyarakat or salah Sistem Pendidikan Malaysia??

Korang Fikirkan and timbangkan...

pada yang adik-adik yang masih bersekolah.. please concern with your younger sisters and brothers.. tunjukkan dia jalan yang benar

Adios .... :)

Rabu, 9 Oktober 2013

SmartPhones

Assalamulaikum..

Dulu aku tak heran sangat la pasal smartphones ni.. ada ke takde bagi aku biasa je tak penting sangat pun tapi semenjak dua ni aku ada rasa ianya satu keperluan la pulak.. there 1 strong reason kenapa aku rasa nak ke taknak ke kene ada satu jugak ni..

Reasons: Sebab study.. asal nk discuss or ada pape assg ke suma mesti tanya eh ada whatsapp x? ada wechat x? jawapanya xde hahahaha kolot gila aku ni...

Maka dengan itu aku rasa aku terpaksa ada jugak by hook or by crook... :( terbang duit aku herm...

TAPI

aku pening... smartphones ape y aku nak beli.. aku ni dah la cerewet... herm camni...
Korang ada idea smartphones mana yang bagus... Please give your opinion ea...
:)

Selasa, 1 Oktober 2013

Yeah!! I'm Back!!

Assalamulaikum and Hai Everyone..... 


Wah I'm Come back!!!

Seronok nya pabila jari-jari dapat menaip.. Indahnya rasa pasal dapat meluahkan apa yang dah lama terperuk, terpelosok dalam kepala ini

Banyak story nak cakap, banyak cite nak habaq mai tapi masa tak mengizinkan. Semenjak dua, otak aku dah hang dengan malas dunia yang kecil je ni...

WHY??


contohnya hari ni.. adalah satu hamba Allah yang sangat baik .. amin ...
well dia ni nak kata baik adalah ciri sikit-sikit tapi mulut takleh bla... Always lupa diri sendiri and suka menengking tak tentu pasal macam dia sorang ada maruah ... orang lain tu macam haiwan pelihraan ...
padahal orang tu wat kesalahan kecil je kot bukan besar mana pun.. aku tak tahu la bila dia akan sedar apa yang dia wat adalah satu kesalahan ... susah betul ...

aku doa la supaya dia berubah and jadilah manusia yang fikri dulu sebelum cakap.. jangan fikir dia sorang je ada perasaan .. amin...

p/s: ni orang pun ada ka!!

Jumaat, 25 Januari 2013

Miserable Day

Assalamulaikum...

dah lama aku tak menulis... hari ni entah kenapa feel so miserable ... I need some medium to release this concius.. feel unesy inside strongly want to come out today. why me the one need to suffer.. sometimes I think why am I here just waiting the death come to take me away out or what..

Some of they said the one who have the so much challenges  in his/her life are the person Allah love the most but I think I just not the one that certified the Allah love.. but my life still in miserable. my question why is not a query the Allah but just going through me what going wrong inside me until me become  like this.. miserable, uneasy is that me just neglectful all this time ...

what I understand about life are there have to option.. option 1 is survive option 2 is suffer but me on the 3rd option where I survive and suffer... I try to survive but suffer are most likely follow me where ever I go. I hate being hated and also I hate people that make me hate them. so what option that I have to those people.. It is just live them and continue life without think about them or what..

my mom were said before sometime i will become so anger until i can't see the face of people I hate but I will turn upside down when I help the people the hate so much.. so am I the one that have problem... I do not understand.. why? what?  how? where? when? or so whatever happen to me.. am I that need to be blame..

Tonight I like suffer alone with nothing inside my heart like alone in a dark tunnel that don't have any light.. just try to move on without think are being harm or what else.. just keep move on and silent until I found the end of the tunnel.. Is that the live like a dark tunnel ??? Is that so .. What I going to do ???

Is that to keep silent or just to be two faces so no one else found that I was in a dark tunnel currently.. WHAT I GOING TO DO!!!!