Subscribe:

Isnin, 31 Oktober 2011

Wanita Dan Maintanancenya?

Sabtu lepas aku pergi jemputan kahwin kakak member ... dekat muar ... pergi dengan member-member kelas masa kat poli dulu .. syok gak r kan jumpa geng-geng semua ... huhuhuhu then on the way back tu terbukak la cerita about maintanance ... pe jenis ??  women and it's maintanance... lelaki cakap kalo dorang takde kereta yang menarik paling kuman pun satria neo perempuan taknak naik ...   then wanita kalo makan nak tempat branded je ..hotel je ... makan tepi jalan ni eeewww takde kelas you... shopping tak men pasar malam @ tesco@ giant ... T-Shirt beli adidas@nike lagi dress or baju lain ...  senang bunyi takde harta boleh jalan-jalan cuci mata je ...  nak jadi awek or bini simpan buat sarang labah-labah je la angan-angan tu... ye ke??? korang setuju ???

bagi aku , aku tak setuju... harta bukan segalanya maaa... perempuan or wanita macam tu bagi pandangan aku esok lusa bawa masalah je ... why ?? ye la kang ko takde duit ada dia tinggal je ko terkontang kanting sedang kan dia dah kikis semua duit ko kot ... dahsyat!!! lagipun ikhlas ke dia ada by your side ... mungkin tak pasal yang dia idamkan adalah harta ko semata .... bagi aku  perempuan yang mungkin layak or sesuai jadi bini ialah perempuan yang senang je ... dia hormat, dia tak kisah, dia simple, bile tengok or pergi mana-mana mudah je bawa berbincang... senang cite tak serabut otak r ... nak merengek cam budak - budak mintak botol susu leceh gila r... tapi lain padang lain belalang tak semua orang ada taste yang sama kan .. wanita macam ni ada peminatnya sendiri ada keperibadian yang menarik bagi sesetengah lelaki ...


lagipun tak semua wanita or perempuan macam tu ... ada gak yang bese je .. dia tak kisah pun ... selagi ko tak jadi husband .. your life is still your life... dia relax-relax je ... bese ni yang kurang menarik dari segi fizikal but indah dalamannya .. ni pandangan aku aje ... korang aku tak tahu la ... pasal aku dah tengok macam - macam jenis manusia ..  ada gak yang cun melecun tapi peribadi superb .. macam bidadari dari syurga tapi limited edition r kan .. hehehehehe



bagi yang terasa i'm so sorry ... this is my opinion ... ko nak terima atau tak terpulanglah ... sendiri terjun dalam loji kumbahan dia sendiri la yang bau ok ... bagi yang ada opinion yang berbeza .. come jangan segan-segan komen .. mungkin pandangan korang ada benarnya  but dengan cara berhemah ok ... (^^)v~peace no war~

Selasa, 25 Oktober 2011

Contest Mari Berpantun Bersama YUi


aku memang suka pantun-pantun ni .. hehehe tapi takdelah hebat sangat ... umur baru setahun timun aje ... hehehe so aku join contest dari cik yui ni ... berjaya ke tak tahu la ni .. korang jangan ketawa lak tengok pantun aku ni ...

kayu gaharu buat para
mainan kuda waktu sendiri
hari lahir semua orang gembira
meriah sambutan bagai menang lori

mainan kuda waktu sendiri
buat hiasan ruang tamu
walau gembira sambil menari
jangan lupa sujud syukur dahulu

Isnin, 24 Oktober 2011

Sejarah Ape Kaitan Dengan Hari Ini

sape kata sejarah takde kaitan dengan hari ni ... banyak kaitan nya ... contoh nye semalam jatuh basikal luka kat kaki tu dah jadi sejarah tapi hari ni luka tu masih ada bekas dan pasal bekas luka tu la tak dapat jadi miss universe ... hAH!!! kan sejarah tu amat berkaitan dengan hari ini ... huhuhuhu

Sebenarnya aku nak cite tadi aku pergi interview.. peh memang ari ni dalam sejarah ... ari ni aku di interview kali kedua oleh seorang production manager   yang begitu dasyhat soalannye  .. yang 1st dulu dengan engineer .. padahal jawatan nya ialah Technical Specialist ... aku pun xtahu ape menatang tu sebab aku mintak untuk QA Technian but dia offer untuk tech specialist ...  aku kene interview dekat 1 jam kot ... totally BI ... because he cannot understand BM ... huhuhuhuhu sabar je la .. nasib baik la aku ni boleh la cakap sikit walaupun ayat lintang pukang macam kene kerja biawak jadian ...

korang tahu apa antara soalannya ... let check out :

1.Introduce yourself 
2.What is your final project 
3.explain how it work
4. why you choose this project
5. how much the cost
6. peh yang paling best abes dia soal siasat hmpir suma subject yang aku belajar masa aku study dari sem 1 sampai sem 6 ... lagu mano nak ingat weyh ...
7. dan macam-macam lagi tak terkira banyaknya 

errrr banyak lagi la yang pelik- pelik ... sampai aku rasa macam-macam nak sorok dalam dinding aje ...

hope pas ni interview nye lebih okay tak macam tadi ... sangat menakotkan ... rasa macam nak pitam pun ada ... tak pe la ni pengalaman untuk aku agaknye .... mungkin ada lain rezeki yang Allah tetapkan untuk aku kan ...

korang doakan aku ye ... jangan lupa ... doa panjang-panjang  sikit .. heheheheh

Selasa, 18 Oktober 2011

Awan Terbang !!!????

Awan Terbang ???!!! apa kaitan tajuk aku dengan entry hari ini.... bagi aku perasaan aku hari ni macam awan terbang ... KENAPA?? 
ni pasal nya ...
Last Saturday sepatotnye aku ni ada konvokesyen Silat kat Shah Alam tapi aku tak pergi ... bile aku tengok gambar dorang konvo rasa macam menyesal pulak tak pergi .. pasal aku mungkin antara penerima anugerah kepujian serius syahdu hati ni... 
sengal kan ??? sedih - sedih - sedih... 
tapi kawan-kawan aku pun semua tak g gak ... hehehehe

selain dari itu ,, aku ni  baru abes kelas komputer ... alhamdulilah semuanya berjalan lancar... huhuhuhu 
esok dan lusa aku ada interview .. korang doa kan aku ye ... (^^)v

p/s kalo pergi apa jadi ye ??? wondering~

Isnin, 10 Oktober 2011

Sj Minta Maaf

aku minta maaf sangat kepada semua blogger or pelawat yang datang ke blog Sj but no update for this couple day. aku minta maaf sangat la ye .. aku tak sempat sangat-sangat nak update blog ... camne nak update line kat umah tak betul .. kat sini every day hujan jadi line tu pun macam hujan .. payah bebeno nak lekat nye... siyes sadis ... tengah-tengah blog baru je nak naik dah jadi cam tu siyes sangat-sangat sedih sebenarnya ... ingatkan this month boleh lah meningkatkan trafik blog .. but nampak nye terpaksa lah bersabar.. herm ..
sekali lagi aku minta maaf atas kesilapan ini .. segala kesulitan amatlah dikesali.. maaflah maybe untuk seminggu dua ni .. blog ni  mungkin tak terupdate sampai lah line kat umah tu elok... maaf ye semua..


Sabtu, 8 Oktober 2011

Give Away By Anis Athia



aku tak pernah dapat hadiah dari mana-mana GA ... tapi apa salahnya kita mencuba kan ... kalo rasa cam nak cuba try test juz klik aje la kat GA Banner kat atas tu ... huhuhu

Selasa, 4 Oktober 2011

Gereja Terbesar Di Asia Di Bukit Jalil

hello malaysia !!! pepagi buta lagi aku dah digempar isu pasal sebuah gereja nak dibuka kat bukit jalil.. gereja ni adalah gereja terbesar di Asis ye yop ... this is serious matter ... aku tak tahu la nak cakap camne but daripada ape yang aku lihat gereja ni membawa unsur-unsur freemason.. aku tak tahu wheather kerajaan pantau atau tidak projek begini mega kan .. 

selain tu , gereja ni jugak merupakan gereja yang tercanggih di dunia yang menelan belanja RM100juta tu belum masuk kos tapak tanah RM36juta  .... korang tengok la sendiri konsep dia ... yang menjadi kan aku riso ialah sekarang ni pun anak islam malaysia dah terumbing ambing hanyut... kalo ada gereja ni kelak.. ape yang akan jadi .. ape gereja ni akan dipenuhi oleh anak islam malaysia yang dah murtad... please wake up everybody .. mari kita perteguhkan iman dihati kuatkan tali pegangan agama perkukuhkan tiang syiar islam agama kita...

...ni la yang aku kata macam freemanson tu ... cuba korang tengok ...


...ni lokasinye...




...sedang dibina sekarang ni .. dikatakan sejak tahun 2008 lagi...




...ni la rupanye kalo dah siap nanti ...

aku siarkan agar semua tahu tentang perkara ni ... malaysia negara diplomasi yang berorientasikan negara islam but pada zaman Rasulullah pun setahu aku Nabi tercinta tak pernah robohkan rumah ibadat agama lain .. ape yang boleh dikata..kita yang kene jaga diri sendiri dan tetapkan percaya, tawaduk, iman kita dimana ... 

Isnin, 3 Oktober 2011

Jom Tambah Trafik Blog


jom support blogger ni ... 
jom tambah trafik blog masing-masing ... 
nak join klik aje banner...
mari ramai-ramai jalankan tanggungjawab ... huhuhuhu

Sabtu, 1 Oktober 2011

~Cinta~

tajuk kat atas punya la ummphh... huhuhuhu ... tiba-tiba aku terpikir lepas macam - macam perkara terjadi dalm hidup aku this lately .... kita mungkin boleh erase/ delete/ padam/ pura-pura tak ingat ... tapi boleh ke kita lupekan ape yang kita rasa ...boleh ke kita erase rasa cinta terhadap seseorang ... herm.. sangat subjektifkan .. aku rasa kalo masuk dalam ujian ni mungkin pelbagai jenis jawapan boleh keluar ... betol tak ?? hahahaha

Siyes sangat-sangat aku katakan atau pendapat aku adalah NO WAY kenapa?? because rasa cinta bukan hadir pasal ko yang suruh or ko yang nak .. ianya datang sendiri .. kalo dalam masa sesaat ia tak tumbuh maka selama-lama nya begitu juga .... nak highlight kat sini suka dan cinta adalah berbeza ok .. 

suka hanya satu perasaan tipis je .. kita suka dia pasal dia sangat hensem ... or kita suka dia pasal dia pun suka makan coklat and hobi dia sama iaitu suka tengok kura-kura jalan ... hah itu suka ...

tapi cinta is much more deeper ... something passionate feeling that you cannot say it .. you just really love it ... dan yang paling tak boleh bla adalah how hard you try to ignore and hate it ... you never ever can do it ... 
hahahaahha sakit gila la ... huhuhuhu 
tunggu la sampai bidadari bidadara datang menyelamatkan ko .... huhuhuhu 
happy love everybody ...  


p/s jaga la cinta mu agar ia bukan hanya untuk dikenang .. jangan sampai dah hilang baru teraba-raba mencari .. (^^)v