Subscribe:

Selasa, 25 Disember 2012

Google+

Assalamulaikum...
Aku nak tanya ada tak sape2 yang menggunakan google+.. aku baru nak try ... ada tak sape2 yang tahu ape sebenarnye benda ni ... kalo ada plese komen kat bawah ye ...

Selasa, 11 Disember 2012

Cerita Di Malam Hari

 Hi...

ape kabo suma... lama aku tak menaip pape kat sini. sejak tukar keje  baru masa begitu terhad untuk aku especially aku takde port nak melepaskan pelbagai persoalan dan tanda tanya dalam kepala aku. kesempatan kali ni yang akan aku cuba sempat seberapa sempat yang boleh la ... untuk aku keluar kan ape yang ada kat kepala aku..

sekarang ni aku tengah keje malam ... mata memang mengantuk tahap tak leh bantu ... tetiba je lagu slam bermain main kat kepala aku ... hahhahaha

malam yang sepi aku sendiri
di ingatan tergambar rumah aku
tidak ku sedar mata ku da layu
adakah aku yang bersalah

oh mata bangun la ada banyak kje lagi yang ko nak settle kan ... ble lagi ko nak kasi tapau siapkan tu... kalo ko boleh masuk kan dalam tupperware je takpe la.. ni ko mmg kene duduk n menghadap samapai siap tapi masalah nya as well ko tengok je keje tu mesti mata ko pun nak tido.. hahahaha APTB!!!!

dah cukup aku melaluk kat sini sat lagi aku buka cite ntah pape pulak kang ... eh bagi sape - sape yang menmpunyai tips untuk elakkan mengantuk time ngah kje mlm ... silalah komen dibawah iye ... hahagha chow sin chik ...

Khamis, 31 Mei 2012

Hari Ini Hari Akhir Aku


Hari ni last day aku kat SWM...

nak kata sedih tu tak sangat ... rasa macam aku akan berjumpa semula je dengan dorang ... so kesedihan macam takde sangat dalam diri aku ...

aku tahu and kesian dengan LU JB kerana mereka bakal kekurangan orang nanti... tapi nak wat camne .. kalo aku tak melangkah hari ni .. sampai bile pun aku takkan kehadapan ... setiap kebaikan atau perkara yang kan berlaku bermula dengan langkah pertama ... macam tu jugak lah kehidupan aku..

pasni aku akan terus berkerja dekat DYSON ,, kilang ni wat custom made vacuum ... hope nasib aku akan jadi lebih baik nanti kat sana.. bak kata orang tua - tua .. tapi aku tak tua lagi ... heheheh untung batu tenggelam, untung sabut timbul... tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu...

kepada LU Unit ... En Jef, En Syam, Kq Farah , Kq Yana, Kq Shima, Yus, Darwin, Chot, n Akub thanz for guiding to be a better person as well as you all are very good to me...

kepada team bantuan Yana Kangkar, Abg Mi, Kq Sue, Maziah, team 3R : Buyut, afif , wak lias , bapa ku wak lan hehehehe, Ghani, Din OPU, Aizat and lain-lain .. thank you so much for you kindness...

kepada kawan2 ku kat ofis ... Kq Mei Mei, Kq Noryn, Faiz, Eka, Kq Ina. Paan... thank you so much..

kepada semua yang pernah mengenali aku disini .. aku minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki di atas segala kekhilafan aku terhadap korang semua ... maaf sangat-sangat ye... aku hope korang semua akan sukses selalu ... hepi always... jangan bersedih-sedih.. hehehehehe

insyallah satu hari nanti kita semua akan berjumpa gak ... 

Isnin, 21 Mei 2012

blog is under construction

Sori ea korang yang masih still lagi sudi melawat blog aku ni ... jap aku ngah edit blog ... tapi macam tak sempat nak siap hari ni ... nanti aku sambung lagi ... sori ok!!! huhuuhu

Jumaat, 18 Mei 2012

new job bling bling

Dah lama rasa nye tak menaip dekat cni ... errr aku rasa setiap kali aku post memang aku sebut mcam ni wakaka...

semenjak dah nak berhenti and nak tukar kepada kerja len ni ... rasa macam dah malas dah nak wat kerja ... but sometime aku terpikir gak mesti kawan- kawan aku akan susah nanti tapi office ni kemudahan pun susah nak bagi ...

maka buat ape nak bersusah payah kan .. wat sesak pikiran je ...  wth kn ...  aku rasa hidup aku akn berubah selepas aku bertukar kerja ni ... tapi tak tahu la tukar kepada yang lebih baik atau  kepada yang lebih worse itu yang tak pasti ... nasib la badan ...
rakan - rakan blogger walaupun blog aku ni tak menarik lagi but please support aku untuk something yang lebih nanti ... huhuhuhuhu

ok adios .. jumpe lagi di len hari ... hehehhe

Khamis, 26 April 2012

Tolong Bagi Pendapat Sikit????


hai suma suma !!!!! ape khbar ?!!!! rindu rindu rindu sangat-sangat nak menaip !!! laptop dah rosak susah dah nak menaip skang ni...

korang camne sihat tak????

aku siyes gila tengah tension sejak 2 menjak..
 temper je otak ni ...

semalam data aku yang banyak-banyak tu boleh corrupt lak... ape pun xbleh .. keje dah la tengah banyak pastu bleh lak dia corrupt ane la aku tak bengang

tapi ape nak wat dah nasib badan esok nasib la kalo kene marah ... nak wat cmne kan..

by the way aku nak cite ni ak dapat offer job...

ingat tak ari tu yang aku sesat sampai tg langsat tu ... kan aku baru balik dari interview... aku dapat job tu weyh!!! ak xsangka gle...

skang ni aku ngah pikir nak pegi ke tak...

pendapat korang macam ane ye???

Jumaat, 13 April 2012

Sesat aka Termakan Buah Langsat Tanpa Rela


Hari ini aku ada interview kat dyson senai... sebenarnya takde mood sangat nak pergi but pasal memikirkan yang aku dah set the interview session by hook or by crook kene pergi gak.. aku nya interview tu pukul 4 petang tadi habis dekat kol 5 gak ...

tapi on the way back ape ntah aku berangan atas motor tadi aku terbabas sampai ke tg langsat ... Ya Allah !!! perjalanan yang makan masa 30 minit  sampai jadi 1 jam lebih ... peh serius stress dah la terpaksa lalu highway pasir gudang yang dahsyat tu ...

dari 30km je sampai jadi 80 lebih km perjalanan ... tak giler ke tu!!!
moral of the story bawa la motor sambil berangan lagi ... padan muka ... hahahaha...

wah wa dah ada semangat semula nak berblogging ... kawan2 come on singgah blog aku yang xbrape nak cun ni ... hhehehehe

Jumaat, 23 Mac 2012

RIBUT!!!!!!

Hari tu aku dah janji nak cerita dekat korang pengalaman aku dilanda ribut ketika sedang sibuk menjalankan tugas sebagai despatch tong yang berjaya ... hahahah ayat tu tak boleh bla kan... jadi hari ni aku nak tunjuk dekat korang antara gambar-gambar yang korang boleh tengok keadaan kitorang time tu... tapi memang satu memori, pengalaman yang tidak boleh dilupakan .. yang berlaku sekelip mataa... tapi memang satu kesyukuran yang tidak terhingga bila aku masih selamat dan masih bernyawa.. Alhamdulillah!!!













Ahad, 18 Mac 2012

kene maki part 2...

tiba - tiba mood aku nak berblogging kembali menbara ... bagai bola-bola api ... hahahahha
well aku still lagi kat tapak kempen wondering and counting for the rain right now... it seemly to be very heavily rain come after with all of the thunder and splash just appear also with all the wind... by the way it better from this morning .. the sun is so hot and brightly shine ... hahahah

but the brightly sunshine is coming badly morning mood hahahah... adalah seorang uncle ni .. dia tak leh nak bagi particular yang aku nak then suddenly dia nek angin and throw the form to my face... the stupid uncle memang takde otak senang-senang je dia wat orang camtu ... dia ingat dia sape... wah memang bikin line panas .. tapi aku lately ni memang jenis manusia yang sabar kan ... sengih je la bile kene maki hamun ... wah sedih ohh kne maki ,,, tapi muka kene maintain hahaha

tu yang kat atas tu aku nak update petang tadi sebelum something happen ... khemah yang kitorang gunakan tu ditiup ribut and suddenly aku dah basah kuyup kene hujan .. nasib baik suma equipment dapat diselamatkan ... syukran ...  nanti aku update lagi pasal hal ni ... papai suma

Ahad, 4 Mac 2012

Kene Maki!!! A la...

Hai ... Ape kabar ??
wah ... rase macam hidup kembali apabila dapat update semula blog ni ...
rindunya rasa di hati nak berblogging, blog walking, join segmen .. sumanya pasal blog la...
dah lama sangat kan aku tinggalkan blog aku ni ... dah nek semak samun dah ni ... lalang dah tinggi pinggang .. hahaha

banyak aku nak share kat korang ... especially my visit to USS ( universal studio of singapore) best ooo wa cakap sama u alll.. rugi tak pergi aw...

tapi hari ni aku nak share kat korang .. keje aku ni memang memerlukan kekuatan mental, fizikal , rohani sumanya la ... kalo rasa diri tu tak tahan kene maki memang susah la ... berjumpa dengan orang ramai ni susah .. ada jenis manusia yang mudah dibawa berbincang .. ada jugak belum sempat buka mulut je dah kene maki dah ... peh itu la yang kadang-kadang paling mencabar sekali ...

kira muka aku ni memang selalu la kene maki ... sampai satu saat ble orang maki aku , aku sengih je macam orang tak betul ... bukan ape .. aku kesian tengok dia marah macam temperature putus ... hahahaha pastu dia dah bengang dia terus cakap elok- elok kat aku ... hahahaha

moral of the story,, jumpe je orang ni layan guna otak , bidas kata - kata dia dengan akal bukan dengan nafsu amarah semata - mata ... tu suma memang ke longkang la jawabnye ... memang lagi terok kalo dua-dua naik angin... huhuhu



ok see u all in next post ... [ak pn xtahu ble hhehehe]

Selasa, 17 Januari 2012

Ola!!!!

Hello everybody !!!

thanz u to all reader or bloggers yang masih sudi singgah blog aku yang kecik ni walaupun almost 1 bulan lebih aku tak update pape pun ... seriously thanz u so much ... sedikit terperanjat bila aku tengok statistic masih ada yang sudi nak jengah blog ciput ni ... kesempatan untuk update ari ni aku hadiahkan dengan 2 kata-kata yang menjadi pembakar semangat aku this lately

    "My friend pass all their subject but me fail some of it,
          Today my friend is an engineer of microsoft company,
              But I the owner of the microsoft company" ~Bill Gates~


   A HANDICAPPED IS NOT PHYSICAL BUT MIND