Subscribe:

Selasa, 29 Oktober 2013

Tekanan+Stress= Ketidakstabilan Fungsi Otak

Korang pernah rasa tak bila balik dari kerja ke kelas ke.. balik je kepala korang cam berat je.. Tak larat je nak wat ape-ape and also suma benda boleh jadi bahan kemarahan.. tu memang tanda korang dah stress tu ... 

better cari something untuk releasekan kadar kestressan korng tu... 

Hari ni, Sj balik kerja dengan keadaan yang stress.. balik je sampai rumah muka dah macam pisang benyek.. monyok aje.. Terus tak cite panjang masuk bilik buka tudung capai bantal and laptop buka FB.. Nak bagi kurang sedikit tekanan yang ada kat kepala .. 

Selalu kalau balik je, mesti lepak kejap dengan Puan Ibu tukar-tukar cerita, hari ni dah macam tsunami dah.. balik je muncung dah boleh sangkut dengan baldi.. 

Penatlah kerja.. banyak kot... Memang million, bilion, trillion test nak kene siapkan hahahaha..  Herm dengan ada perubahan team lagi, test tengah banyak pastu herm sedih nak kehilangan one of my team members (ni next entry baru cite la hehehe).. Hari ni rasanya sekejap Sj dapat duduk kat kerusi, masa lain  berjalan je pi jenguk test yang nak kene siapkan tu.. Hope esok lagi better dar hari ini :)

Bila dah tenang sikit ni, terpikir lak padahal kalau kita relax sekejap, cuba control mungkin lebih better kot dari balik dengan muka tak siap camtu... huhuhu 

p/s: saja je nak luahkan hehehe jangan marah hah!!

Ahad, 27 Oktober 2013

..Mata Sakit apa puncanya..

Mata anugerah tak ternilai yang Allah bagi pada kita.. pada yang dah biasa dapat melihat pastu tiba - tiba hilang pancaindera ni mesti merasakan putus asa yang amat berat.. 
Maka untuk hari ini, Sj nak share tips Mata dan kemungkinan penyakit yang dihadapi.. let's check out!!

1. MATA (Bertindak balas dengan keadaan hati). 

a) Mata menjadi merah : Hati mengandungi paras toksin yang tinggi. Mata menjadi merah
 menandakan badan kita sedang dalam proses pembuangan toksin. 
b) Mata menjadi kabur : Sering berlaku pada waktu pagi. Menandakan proses 
penyeimbangan hati sedang berlaku. 
c) Keluar tahi mata : Fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlaku. Ini juga 
menunjukkan badan mengandungi asid berlebihan. 
d) Keluar air mata : Gangguan emosi yang bersangkut dengan hati atau bebanan kerja 
e) Ketegangan mata dan kelopak : Tekanan perasaan kerana tidak puas hati atau bebanan
yang berat. 



Jumaat, 11 Oktober 2013

Budak Sekolah

Assalamulaikum WRT !!

Selamat Petang semua... 

Tadi aku sempatlah check out aku nya FB.. Tengoklah one of my member dia ada post video.. Video budak sekolah membuli... Yang aku tak paham.. ape motif korang as student wat camtu.. apsal.. masa ko ada banyak sangat lebih sampai boleh wat perangai macam tu??? 

Zaman aku sekolah pun ada gak isu buli tapi apa yang budak tu lalui memang kejam.. budak perempuan tu kene raba, nak kene tanggal baju and seluar (tapi tak tertanggal pun.. selamat mata aku), rambut dia digunting and budak tu ada letak cam chemical tau dekat rambut dia, sumbat mulut budak tu dengan stokin.. aku tak sampai hati nak post video tu kat sini sebab ada part yang mengaibkan budak tu.. kenapa ea jadi camtu.. 

Salah Mak Bapak dorang or salah Masyarakat or salah Sistem Pendidikan Malaysia??

Korang Fikirkan and timbangkan...

pada yang adik-adik yang masih bersekolah.. please concern with your younger sisters and brothers.. tunjukkan dia jalan yang benar

Adios .... :)

Rabu, 9 Oktober 2013

SmartPhones

Assalamulaikum..

Dulu aku tak heran sangat la pasal smartphones ni.. ada ke takde bagi aku biasa je tak penting sangat pun tapi semenjak dua ni aku ada rasa ianya satu keperluan la pulak.. there 1 strong reason kenapa aku rasa nak ke taknak ke kene ada satu jugak ni..

Reasons: Sebab study.. asal nk discuss or ada pape assg ke suma mesti tanya eh ada whatsapp x? ada wechat x? jawapanya xde hahahaha kolot gila aku ni...

Maka dengan itu aku rasa aku terpaksa ada jugak by hook or by crook... :( terbang duit aku herm...

TAPI

aku pening... smartphones ape y aku nak beli.. aku ni dah la cerewet... herm camni...
Korang ada idea smartphones mana yang bagus... Please give your opinion ea...
:)

Selasa, 1 Oktober 2013

Yeah!! I'm Back!!

Assalamulaikum and Hai Everyone..... 


Wah I'm Come back!!!

Seronok nya pabila jari-jari dapat menaip.. Indahnya rasa pasal dapat meluahkan apa yang dah lama terperuk, terpelosok dalam kepala ini

Banyak story nak cakap, banyak cite nak habaq mai tapi masa tak mengizinkan. Semenjak dua, otak aku dah hang dengan malas dunia yang kecil je ni...

WHY??


contohnya hari ni.. adalah satu hamba Allah yang sangat baik .. amin ...
well dia ni nak kata baik adalah ciri sikit-sikit tapi mulut takleh bla... Always lupa diri sendiri and suka menengking tak tentu pasal macam dia sorang ada maruah ... orang lain tu macam haiwan pelihraan ...
padahal orang tu wat kesalahan kecil je kot bukan besar mana pun.. aku tak tahu la bila dia akan sedar apa yang dia wat adalah satu kesalahan ... susah betul ...

aku doa la supaya dia berubah and jadilah manusia yang fikri dulu sebelum cakap.. jangan fikir dia sorang je ada perasaan .. amin...

p/s: ni orang pun ada ka!!