Subscribe:

Selasa, 30 Ogos 2011

Raya Is Hepi Raya (^^)v

dah 29 hari kita pose ... alhamdulilah berjaya menempuhi dengan jaya nya .. tahun ni dapat pose penuh .... best best ... rezeki Allah nak bagikan ... huhuhuhu
macam mana hari raya korang semua ?? best tak?... umah aku cam nak pecah hari ni .. 2 blok nya marhaban datang ... pas blok aku siap marhaban ... blok sebelah lak marhaban ... peh memang serius terperanjat .. but it's ok ... tetamu kan rezeki ...
hari ni raya aku cam bese r .. gi belah my daddy jumpa pakcik- pakcik aku ... dapat lah duit raya... ok la dari tak dapat lansung kan ... hahahahahaha .. papehal pun raya tahun ni agak meriah ... tapi sikit hati aku ni tersentap la.. sebab
tahun lepas raya aku meriah ada orang tersayang kat sisi ... tahun ni raya single mingle... sedikit terasa syahdu di hati .. dan-dan la ter ingat waktu rianggembirabahagia... takpe la Allah dah tentukan segalannya... kite ikot je la... tapi tak bermaksud kita tak boleh ubahnya kan ... huhuhuhu... dengan ni
SAYA SITI JAMILAH @ SJ INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua blogger-blogger yang dihormati dan disayangi .. (^^)v

Jumaat, 26 Ogos 2011

Pendermaan Organ

Hai semua.. siyes kan aku dah lama tak update blog ni ... bulan ni paling sikit aku post entry .. ni pun entry ke 3... gile dasat dah la follower sikit ... pageview aku tak pasti tak sempat nak check lak ... huk huk huk... [ ada ke orang nak baca blog kecik aku ni ... adusss...]
ok la papehal pun senget menget bengkang bengkok entry kali ni aku nak tanya pendapat korang pasal pendermaan organ ...
 aku terbaca pasal benda ni masa hantar sample darah nenek aku kat hospital dulu ... nenek aku ni monthly check up kat hospital kulai tu ... orang johor tahu la kot ...
bila aku terbaca pasal brochure siyes aku memang tertarik gila ...
pendermaan ni dilakukan bila kita dah meninggal dunia aw... so waris akan telefon pihak hospital ...
bagi aku benda ni macam satu ibadah aw.. aku ni takde harta nak bagi ... yang aku ada darah tu pun lama dah tak g derma ... tak sempat la.. takpe pas raya t aku insyallah aku g... selaiin tu , aku ada tu r organ dalaman tisu - tisu kat badan ni macam mata kan ... papehal pun perkara ni kene bincang dengan famili .. setakat ni mak aku alhamdulilah takde halangan la... bapak aku , aku lum cakap lagi ... husband lum ada lagi ... so tak payah ...
tujuan aku sebenarnya nak tanya pendapat korang tentang perkara ni ... [klik ni kalo nak tahu info lebih] please tinggalkan komen ok pas baca entry ni ... (^^)v peace korang

Selasa, 16 Ogos 2011

Segmen Promosi Blog Follower 500 ke Bawah


Thanz pada Cik pika dan hasliza yang sudi tag sj untuk join segmen ni ... thanz u so much la ... klik banner kalo nak join ...

nama : SJ
hobi: membaca dan aktiviti lasak seperti go kart n bungee jumping

Sj nak tag semua yang follower dia 500 ke bawah .. huhuhu

Jumaat, 5 Ogos 2011

Ibu Bunuh Anak !!!

pagi tadi aku tengok rancangan oprah winfrey kat ntv7 ... aku tak tahu ulangan tahun bila punya ntah .. tapi tu tak penting .. tajuk dia bawa arini yang berjaya mendapat perhatian aku sangat - sangat ...
korang cuba pikir how come seorang ibu boleh tertinggal anak dia umur 3 tahun dalam kereta selama 8 jam dalam musim panas... dia mati pasal kene hot stroke.. pagi dia nak hantar anak dia pergi nurseri tapi sebab awal sangat dia pergi sekolah dulu .. hantar barang semua .. siapkan untuk hari pertama sekolah .. then dia boleh lupa anak dia sampai la petang ... itupun kawan kerja dia yang perasan anak dia dalam kereta ...  aku tak salah kan ibu tu tapi korang tak rasa pelik ke ... first thing yang terlintas kat kepala aku tadi .. cuainya ibu dia ... tapi lepas aku dengar story ibu dia ... aku faham ibu dia terlalu banyak kerja sampai dia terlupa yang aritu dia yang kena hantar anak dia bukan husband dia ...
kat sini aku dapat simpulkan betapa stress nya seorang ibu dalam menjalani sebuah kehidupan ... bila aku tengok dia blaming diri dia ... memang moment yang sangat sedih ... malah penduduk amerika macam salahkan dia .. sedangkan sesape je boleh melakukan kesalahan sama macam dia ...
cerita dia memberi pengajaran kat aku .. ape yang kita buat dalam idup ni .. kita kene slow down .. tak boleh nak rush sangat ... kerja sentiasa ada.. kita yang kene pandai manage ...
untuk semua ibu diluar sana ... please slow down your move .. and pay attention to your children ...