Subscribe:

Khamis, 29 September 2011

Jom Tambah Follower




Serasa cam dah lama je tak join segmen ... 
nak join segmen ni la..
korang nak join gak .. 
klik je banner kat atas tu ...
(^^)v

Rabu, 28 September 2011

My Big Day Convocation

Hari sabtu hari tu aku konvo ... syok giler dapt jumpa member-member semua... rerindu kat dorang ... hai bru ahad sampai sini dah terasa rindu balik kat dorang ... dah malas nak cakap panjang korang review sendiri la gambar-gambar yang ada ni ..

Raptai


...nisa n zira...


...me and bff fida... 


...awanis n me...


...pia n fida...

The Big Day


...me ... heheheh dapat red roses ... huhuhuhu...


...with family...



...with frenz...


..me and pia...


...me n my brother huhuhuhu...

p/s this is one of the best day in my life ...

Khamis, 22 September 2011

Siyes!!! Aku Amat Penat ...

Hari ni aku sampai melaka .. lusa aku konvo ... besok kene pergi raptai ... pepagi lagi dah kene turun tanah menapak pergi poli untuk mendaftar pastu ada lak alumni ... layan ... yang best nya just nak jumpa kawan-kawan ... tapi sekarang ni ... aku betol-betol kepenatan ,... what !! haahhaha... siyes kepala semua senoneng ... kaki sakit ... tu la siang tadi berjalan macam takde esok ... memang esok belum tentu jumpa mereka ni ... takpe la berkorban sekali - kali ye dak ... the best part is ... sangat seronok jumpa mereka ni ... merayap kat jusco ... pergi tengok wayang cerita bini-biniku gangster  .. lastly poie makan McD gak ...



then naik bas pergi merlimau.. pergi jengah budak- budak silat kat poli .. havoc abes .... keseronokan berganda .. hehehehe... then back to my cousin house terus flat ... cam lempeng ... wakaka... sekarang lepak kat cc pasal dah lama tak jenguk blog and also facebook .. twitter tak aktif la ... hahahaha



kawan - kawan blogger ku please pray for me ... that my father give his permision to me for doing a honour job ... ape dia ???!! aku nak buat perdemaan organ selepas meninggal dunia ... so korang doakan ye ...

Khamis, 15 September 2011

Kerja Lallalalala

Tadi aku review aku nya application kat jobstreet last week ... 
nampaknya lum ada rezeki lagi .. tapi yang buat mata aku terbuntang luas ... 
job compettion sekarang amat dashyat ... 
how come kerja kecik tapi applicant sampai beratus... 
kat jobstreet dia da bagi-bagi standard kita aw.. low.. same.. and high ,,, 
korang bayang kan lah setiap job tu ada ramai lagi orang yang hebat mohon but kerja tu biasa je .. 
QA Tech camtu je ... 
peh dasat compete job sekarang ni ...  
Korang tak caya korang tengok kat bawah ni ... sikit je ni ... 


Rabu, 14 September 2011

Kegilaan Merundum Macam Ais Cair

Ape tajuk yang aku bubuh ni ... ko tahu kenapa tajuk pelik cam tu ...
bukan ape sekejapan aje aku dah tengok macam-macam...
baru semalam aku tak online pasal aku demam..
ni dah ok gak la just suara aku amat la lunak dan merdu seperti suara ramli sirap masa tercekik asam gelugor.. ko tahu asam gelugor tu ape ... tak tahu poie search kat google tu hah...
kes demam tu satu hal .. macam bese pakej demam ni ... pekej 1st class nye ... kelas ekonomi tak main la kan .. selsema+batuk+sakit kepala+sakit tekak=pakej terhebat sepanjang zaman.. huhuhu tapi ni dah kurang ok la tu .. penat melabur kat klinik memang la ok ... hukhukhuk..


huhuhuhu kat atas ni selingan aje ... huhuhu

Tadi aku tengah carik doa yang mak aku nak kat internet .. aku tengok la satu demi satu page+blog+macam-macam lagi la.. korang tahu apa yang aku jumpa... adakah patut kat satu ruang yang kat dalam dunia yang internet yang sangat luas .. aku tak maksudkan blogger atau sesape nya web ... sape makan cili dia yang terasa pedas nya... dia bubuh kat dalam dia nye space tu iklan yang tak baik ... what the hell kan .. space ko tu kan isu agama .. akan ko leh letak benda cmtu kan .. aku tahu la ko pasang iklan but careful dengan apa yang ko bubuh .. sentap aku tengok.... cam ne la masyarakat islam dunia tak berpecah belahkan .. aku ni blogger kecik je ... pageview kalo dapat 10 pun dah kira baik ... aku tahu aku tak layak komen ko punye space but please put some sensitivity there .. orang tengok ok space ko tu ...



Dunia Oh Dunia... Very fast To Follow Very Hard To Catch

Ahad, 11 September 2011

Doodle Dari Aima

Wah !!! Hati ku banyak girang ... cam nak ketawa kuat-kuat ... hati banyak suka... korang nak tahu kenapa ... korang nampak doodle yang sangat comel kat tepi tu ... tu la doodle Aima bagi ... Sape Aima? ko klik sini nak tahu sape blogger best ni ... hehehe... dia wat satu segmen tapi aku terlepas segmen tu .. jadi aku komen kat dia semalam ... menyatakan rasa kecewa kat hati ku yang kecik aje ni ... bukan cam hati lembu besar ... agak-agak hati T-rex besar mana ye ??? wondering ... then petang ni aku buka blog ada shout dari Aima kat shoutbox ... dia kata amik la kalo nak tapi jangan lupa kreditkan kat Aima... bukan setakat kredit je Cik Aima ... Sj wat kan satu entry khas lagi ... dah la tak join bleh lak dapat... hehehehe ... pasal aku suka suma doodle tu ... jadi aku gabungkan suma dan masukkan kat dalam satu frame ... korang tengok la ... kat tepi tu pun ada ... kat bawah pun ada .. hati banyak suka ... lalallalalalal~


~ Ni la dia doodle tu suma ~

Sabtu, 10 September 2011

Segmen Tukar Link Dengan C'Ayob


 Sape yang join segmen ni akan di promote selama 30 hari ... jom join ... nak turut ikot klik je banner ok .. tarikh tutupnye 11 sept 2011 kol 11.59pm...

Follower Ke 100

alhamdulilah akhirnya dunia blog aku yang comel lagi kecil ni sampai gak follower yang ke 100... Dulu masa follower angka sa je .. ak terpikir bila nak sampai puluh ni ... bile dah cecah puluh aku terpikir bila nak dapat angka ratus ni ... pergi blog orang lain suma gempak-gempaknya.. hebat!! aku biasa je ... aku pandang gak aku nya pageview.. tak cecah 1000 lagi ... sikit lagi hehehe.. komen pun lebih kurang sama je dengan follower cuma more lucky dari follower la ... huhuhuhu ... tetapi papehal pun blogger yang bertuah ialah nadiera_skygurlz... tahniah la ... huhuhhuhu korang jom tengok blog dia ... oh yeah!!!


klik banner tu untuk terjah blog dia...

Jumaat, 9 September 2011

Komen Apa Yang Kamu Faham

aku tak tahu nak post ape arini .. siyes aku memang takde idea... takde benda menarikpun nak diceritakan .. so aku decide nak bagi satu kata cam pembakar semangat atau pujangga atau kata-kata dari orang yang bijaksana... ni dia

"JANGAN DILIHAT APA YANG TIADA TETAPI LIHATLAH APA YANG MASIH ADA"
~A Samad Said~



Apa kata korang komen ape yang korang faham ... atau apa sahaja yang korang tringin nak cakapkan .. sila semua jangan malu-malu ye ... huhuhuhu 

Selasa, 6 September 2011

Kawin!!! Apa Maksudnya???

Semalam aku ngah online cari keje kat jobstreet .. aku bukak la jap aku nya facebook ... tergempar sekejap aku ... bila aku tengok status member aku ni ... dah in relationship dah dia .. alhamdulilah la... moga berkekalan hendaknya kan ..tapi korang tahu ke apa yang membuatkan aku berkata sedemikian dulu dia ni ada cakap kat aku .. lepas dia putus dengan dia nya previous awek dia kata dia dah tak nak couple .. tunggu mak dia carik kan jodoh ... then bercinta pas kahwin .. tapi alhmadulilah dah jumpa yang berkenan kat hati... huhuhuhuhu aku harap yang ni sampailah kejinjang pelamin ..(^^)v

aku gak nak ucap kat rakan serumah aku AWANIS BAZLIN yang melangsungkan perkahwinan nya pada raya ke - 3 dengan pasanganya Dzulhailie M Bakri... moga kekal la ye ... huhuhuhu sori aku tak dapat pergi majlis korang ....



ok tutup cerita tu, aku nak cerita had lain lak ... sempena kisah aku cerita kat atas ni ... aku nak bagi tips la kat korang ni ... nak kata tips bukan tips tapi cam satu pekisahan la... jom review!!!


Time Memilih Isteri/ Suami

Kalo korang nak pilih isteri jangan pilih untuk dibuat isteri tapi korang cari la yang boleh jadi umi, mummy, ibu, emak kepada anak korang nanti .. macam tu la jugak kalo nak cari husband bagi yang perempuan ..


Time Nak Melamar



Tahu tak korang sebenarnya time ni bukan korang minta izin daripada ibu bapa si dia tu sebenarnya tapi korang meminta kepada Allah melalui ibu bapanya ...


Time Akad Nikah

Korang bukan setakat menikah kat depan tok kadi je or imam ke bapak dia .. tapi korang sebenarnya sedang berjanji dan menikah didepan Allah SWT


Time Walimatulurus atau Resepsi

time ni bukan kita just nak bagi orang makan aje tapi kita jemput dorang ... dan dorang datang dengan doa agar jodoh yang telah ditetap berkekalan sampai ke akhir hayat ... tapi kalo baru setahun je dah roboh rugi sungguh ... lagi yang wat majlis grand-grand tu ...


Time Menempuhi Hidup Berkeluarga

Korang ingat la jalan yang korang tempuh ni bukan secantik dan indah macam lukisan De Vinci atau secantik kasut rekaan jimmy choo atau pun baju design hatta dolmat ...


Time Kene Ribut Taufan

kalo korang rasa time ni korang nak buat masam muka korang salah time ni lah korang kene kuatkan semangat rapatkan korang tanya tali kasih sayang tu


Time Takde Anak Lagi

time ni korang nak manja-manja .. curahkan kasih sayang cinta korang 100%..


Time Dah Ada Anak 

bukan kene bagi separuh kasih sayang korang .. 50% suami,15% anak no 1.. camtu la seterusnya ... yang ni pun salah .. sebenarnya korang boleh sayang kat setiap antara mereka 100%... sebab sayang di antara mereka adalah berlainan..


Time Ekonomi Tengah TERBAEK!!



ingat sikit masa depan ... berjimat - jimat lah kan ... lagi satu ingat la orang yang dah membantu korang berdiri teguh macam tu ...


Time Ekonomi Not So Good

Doalah banyak - banyak agar dibuka kan pintu rezeki untuk korang .. jangan nak mengamuk aje kejenya...


Time Korang Suami

Korang boleh nak manja-manja dengan bini tapi jangan terlalu ikot cakap bini ... ada tanggungjawab dalam diri yang korang kene pegang ...


Time Korang Isteri

bia la korang lemah lembut .. cakap tu macam cakap untuk menang miss universe , jalan macam tali reben si gimnas tapi pape pun kerja korang boleh settle ... 


Time Ngajar Anak

Jangan korang ingat good parent tak merotan .. good parent akan berlaku jujur dengan anaknya ... kalo tak suka ... korang cakap tak suka ... no hipokrik ok ..


Time Anak Buat Hal

Bukan anak korang suka - suka nak wat hal tapi dia rasa korang tak bagi perhatian kat dia ... aku pernah nampak kes ni kat rancangan Nanny 911...


Senang cerita dalam menempuh hidup baru ni kalo korang sentiasa berkerjasama .. insyallah

apa yang pahit pun terasa manis

apa yang tak best terasa best je

apa yang susah terasa senang aje...

p/s untuk pedoman kita brsma .. trmasuk ak gak (^^)v

Ahad, 4 September 2011

Jurukamera Bernama TV Terbunuh

Aku rasa korang pun dah tahu cerita pasal hal ni ... jurukamera media prima NORAMFAIZUL MOHD 

NOOR tertembak peluru sesat yang terkena pada bahunya lalu menembusi paru-paru mangsa..

aku kat sini nak ucapkan takziah kepada keluarga allahyarham di atas pemergian beliau .. sesungguhnya beliau

telah melakukan tugas yang mulia dengan memaparkan kisah dan pederitaan rakyat somalia kepada rakyat

 malaysia.. satu tugas yang cukup mencabar ..bukan calang- calang orang yang boleh lakukannya .. malahan

  Allahyarham turut meninggalkan seorang isteri dan 2 orang anak - anak semoga

allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman .. AL-Fatihah

Khamis, 1 September 2011

Kisah Semalam

Aku nak hantar entry ni semalam tapi line lak wat hal so postpone bawa ke hari ni ...
Alkisahnya semalam kan hari merdeka... aku perasan satu hal rakyat Malaysia cam tak perasan semalam hari Ulang Tahun Kemerdekaan negara kita kan ... ye la orang semua tengah sibuk menyambut hari raya.. ngah meronda serata pelusuk rumah sedara mara , madu- madu... hahaha skandal-skandal... wakaka...
ape-ape pun kita sepatutnya sekurang-kurang mengingati sedikit pejuangan dan rentetan sejarah bagi negara kita semasa menuju kemerdekaan... ceh wah yang nak gempak aje ... hahahaha
aku bangga menjadi rakyat negara ni ... walaupun dah macam - macam peristiwa yang telah dilalui oleh rakyat malaysia ... tapi insyallah kita tetap akan bersatu padu sampai bila-bila..
aku teringat masa aku sekolah menengah kebangsaan bandar putra kulai... kitorang tak pernah membezakan antara kaum ... kitorang sambut suma perayaan ... seronok sangat ... bila time pose ada kaum- kaum lain yang turut berpose bersama kitorang termasuk la berbuka bersama. indah sangat masa tu ...
MALAYSIA KAMU MEMANG HEBAT ...
ape pun aku kat sini nak ucapkan
SELAMAT HARI ULANGTAHUN KEMERDEKAAN MALAYSIA ke 54...

p/s kenapa tak leh upload gambar ea ? ada sesape yang pernah trjadi prkara y sama tak ? plz help me