Subscribe:

Rabu, 21 Disember 2011

Most Expensive Laptop

Hari ini aku tak nak cite panjang-panjang.. isu aku mudah aje "Laptop Termahal Di Dunia"... perincian memang awesome plus harga memang pergh AA++++... tak mampu aku nak beli seyh huhuhuhuhu...

1. Luvaglio One Million Dollar Laptop




aku nak terangkan pun susah jadi korang faham sendiri la feature yang ada kat dalam laptop 1 juta ni...
" a Blu-ray drive, 128GB solid-state drive, a built-in USB memory stick and MP3 player, and a curious "integrated screen-cleaning" feature. Only one machine is being manufactured, and the lucky big-timer who purchases the notebook can furnish it in his or her choice of precious metals, leathers, and real woods. Perhaps most intriguing of all is that the One Million Dollar Laptop will never become obsolete; its design allows for component upgrades, so trust-fund babies can check stock quotes on a machine that's always cutting-edge"

2. Tulip E-Go Diamond  $355,000



laptop ni spefikasi bese je sam macam laptop lain.. tapi kalo luaran dia memang sangat hebat.. laptop ni luaran nya dikelilingi dengan high quality leather.. dibentuk bercirikan beg tangan wanita ... kat laptop ni ada berlian, kemasan chrome and macam-macam lagi la sampai ada orang gelarkan dia as the bling laptop..


3. Ego for Bentley $20,000


bagi aku laptop ni hanya untuk perempuan dengan rupanye tu plus lagi feature tu simple sangat.. bese je nothing special tapi laptop ni boleh custom dianye luaran tu mengikut kereta bentley siap dengan logo bentley lagi awand laptop ni biasanya dibeli oleh wanita kaya hanya sekadar untuk bergaya... sangat tidak berbaloi ...

4. Voodoo Envy H-171 $8,500


kalo ko cari laptop yang berprestasi tinggi inilah laptop yang korang boleh pilih pasal ape ... let see

- Intel Core 2 Extreme X6800 processor
- 4GB chunky RAM
- Nvidia Quadro FX Go 2500M grafik chipset berkembar
- 1.3MP webcam
- dua hard drive 250GB
- 7-in-1 card reader
- 2 layer dvd drive
- high resolution 17-inci 1920 × 1200
- casing yang boleh ditukar dengan 25 warna dan boleh memilih dari 14 tatu..

5. Rock Xtreme SL8 $5,000


aku tak tahu sangat pasal laptop ni tapi yang aku tahu laptop ni antara laptop yang dikatakan terpantas di dunia...


6.Alienware Area 51 $5,000


7. Lenovo Thinkpad W700DS $4,500



8. Toshiba Qosmio G-35-AV660 $3,500


9. Dell M6400 $3,000


10. Acer Ferrari 1100 $3,000


ni yang paling aku suka sekali ... hehehehehe  ... Acer Ferrari kelihatan seperti Supercar Itali yang dibina dengan reka bentuk ultralight, pakai casis gentian karbon tahan-. bagi ciri-ciri komputer AMD Turion X2 Dual-Core CPU, 4GB RAM dan WiFi Draf-n di mana anda akan mendapatkan kereta Prestasi seperti Ferrari. Harga yang cukup baik yang $ 3000 tetapi reka bentuk sangat layak untuk dibeli untuk prestasi dan rupa.
p/s sekian terima kasih ... (^^)v

Isnin, 19 Disember 2011

Ahad Dan Kerja

Semalam orang semua sedap sedap duduk umah aku ngah berhempas pulas kerja... hahhaha semua orang tertanya aku ni kerja ape sebenarnya ... mana taknya setiap kali orang tanya aku jawab aku drebar la , tukang hantar tong la ... dah nak confuse dah dorang ni ...

hari ni aku nak pecah rahsia ape sebenarnya pekerjaan aku ... sape kawan kawan yang baca blog aku untunglah sebab dah tahu ... yang mana tak nasib lerh lerh lerh ...

aku keje sebagai assistant logistic dekat SWM Enviroment ... SWM ni dia wat perkhidmatan angkat sampah untuk johor, melaka dan negeri sembilan ... and my office dekat permas jaya ... dan kerja aku adalah mencapai target untuk hantar bin @ tong sampah kepada setiap penduduk johor yang SWM ada wat servis dia ... tapi program ni akan dijalankan secara berperingkat peringkat.. aku nya bahagian hanya dia johor sahaja ,, melaka dan negeri sembilan dia ada unit logistic dia sendiri.. so aku tak yah nak sibuk sibuk kacau rumah tangga dorang ... wakakaka.

semalam 1st event kitorang ... jom check out kempen hantar tong kitorang semalam ...


... ni masa 17-12-2011, hari sabtu tengah prepare untuk esoknya...


... macam berat je kan tong tu hehehehe... 


... sedang mengira tsb yang ada...

HARI BERSEJARAH 


... aku kene jaga kaunter registration...


... seksi seyh amoi tu, sakit mata wa tengok lorh...


... semua gambar aku dari tepi aje... hohoho....


... kaunter customer service...


...kaunter verification...


... kaunter distrubation...


...boss- boss lak bergambar bersama YB Mok...






Rabu, 14 Disember 2011

Naufal Farewell

Hari ni last day my officemate Mohd Naufal Bin Abdul Kadir berkhidmat untuk SWM Enviroment... dia dah dapat tawaran kerja baru kt KL ... dia memang seorang lelaki yang baik, very maskulin and metroseksual guy, funny and sangat suka menyanyi luckily suara dia sedap kalo tak abeslah telinga kitorang kat dalam office ni... hahahaha so hope dia berjaya la dalam ape sahaja yang dia lakukan kelak and hope dia gembira dengan keputusan dia ni ... Aku as dia punye frenz sentiasa mendoakan dia ... tak mahu cakap banyak-banyak  korang tengok la gambar-gambar kat bawah ni ye ...

naufal if u read this, i just want to wish good luck and i will pray for ur success in future.. plus kawin jangan lupa jemput ... hehehehhe


...ni la dia si mohd naufal yang kuat menyanyi ni...


... cenderahati yang disampaikan oleh big boss n dia dapat gelaran anak emas ccd , bangga tu ...


...saat akhir bersama naufal...


...saat akhir makan bersama sebelum kerja kat tempat baru...



...bersama bos CCD...


...finally he crying hahhaha.. love this pic huhuhuhu...


...dakapan terakhir...




Khamis, 8 Disember 2011

Mesej @ Surat Berantai

wah dah lama kan aku x meng update blog aku ni ... dah penuh dengan segala sampah sarap dan  sawang bagai dalam blog aku ni .. eh tapi aku jengah just tak sempat nak update pape je ... bukan tak nak update tapi masa tu asyik tak kene je ...

isu aku ari ni , isu yang dah lama aku pikir kenapa atau atas sebab ape mereka ni buat macam tu ... korang pernah tak dapat mesej or surat  berantai  .. masa zaman aku sekolah dulu pakai surat.. contohnya macam ni :

surat :
photostat surat ni jika anda telah membaca nye jika tidak anda akan ditimpa musibah "

mesej :
" jika anda sayangkan islam , send msj ni ke 10 orang dan anda akan mendapat kebaikan jika tidak anda akan ditimpa musibah "

ataupun hadis or ayat atau surah  entah sahih ke tidak dia bubuh sepanjang panjang tidak then dia letak la dengan musibah or rahmat kat hujung nya ... kadang - kadang tu  terasa gak nak foward kat member - member tapi bila tengok hujungnya macam tu je automatik terasa menyampah dah ...

ape tujuan dorang bubuh benda-benda macam tu ... excuse me ko diberkati ke tidak ke bukan bergantung pada suma tu ... amal ibadat ko tengok dulu la ... hantar 100 msj sekali pun ... solat yang wajib pun ko tak wat lagu mana weyh ... please STOP all nonsense stuff ni ... niat nak berpesan pesan tu amat la baik Allah pun dah berfirman dalam surah An Ansr tapi kalo ko buat pesanan yang memaksa orang untuk buat macam tu ... mana nak datang ikhlasnya tu ... please la pikir masak - masak sebelum buat sesuatu tu ..

p/s sekarang dorang lagi hebat , dorang pakai FB lak... nasib lerh ...

Khamis, 1 Disember 2011

Design Blog

aku ni teringin nak design sendiri kononnya blog aku.... tapi sampai la ni walau aku dah cuba tapi tak berjaya ..

aku macam takot-takot je nak mengubah segala benda yang ada.. adoi adoi adoi.. ntah ble la kan nak sampai

hajat kat hati aku ni ...