Subscribe:

Ahad, 29 Jun 2014

3 fakta tentang Transformer Age Of Extinction


Transformers 4 movie in the works

Hah!! hari ini plan dengan member-member office pi tengok cite Transformer Age of Extinction... dah penuh dah orang book ... ini pun Sj beli tiket sehari awal.. kalo tak memang tak dapat jack ni ... hehehe ingat nak tengok 3D standard pn tak rugi la tapi  ape yang Sj boleh kata ialah 

Fakta No 1
Ini je benda yang sj rse kagum... Benda yang paling best ialah bahan yang di panggil transformium .. Bahan yang boleh diubah mengikut kehendak users. nak tukar jadi barbie doll bleh, riffle boleh .. sj rasa yang tak boleh makanan je kot ... sebab tu antara 5 hukum tranfigurasi (errr tu bkn harry potter k .. ahhh belasah je)

Fakta No 2
Too much of action sampai Sj rasa menbosankan and menyebabkan terlelap dalam panggung wayang ... hahaha Too bad right??!! Tapi bukan Sj sorg kot ... ramai gak yang rasa benda yang sama... macam lama sangat tau ... lagipun kali ni asyik nakal si bumbleebee takde sangat pun... too serious pun ada gak ... payoh ehhh

Fakta No 3
Satu je moral of the story yang dia nak sampai kan .. that is manusia ni still lagi pada level yang sama ... Masih lagi mengulangi kesilapan yang sama ... senang cite manusia sebenarnye bodoh, tamak and selfish 

Sekian Terima Kasih ... Sape-sape tak setuju minta maaf la ye ... kan masing-masing ada pendapat tersendiri ... Ini pendapat Sj ... :)

Salam Ramadhan kwn-kwn 



Macam ni pun ada ke??!!

Salam Ramadhan !!!!


Alhamdulillah .. sekali lagi bulan ramadhan datang menjenguk kita ... 
dalam bulan ramadhan aku terpikir sendiri, masih ada lagi manusia yang suka memandang diri terlalu tinggi ... adakah dia lupa bahawa dia juga manusia biasa... bukanya manusia y unggul seperti Rasulullah SAW... 

Cukup-cukuplah mendongak langit , pandang - pandang selalu bumi tempat berpijak ... bukan apa takut-takut terlalu lama memandang orang lain itu seperti bangkai, sampai tak perasan diri sendiri dah mereput ... sibukkan sangat bercakap pasal kain orang lain sampai terlupa kain sendiri dah terkoyak ... 

harap - harap dalam bulan ramadhan yang mulia, berbaik sangka la sesama sendiri... Apa yang salah ditegur , diperbetulkan bukannya mengata, mngumpat hatta mecerca lagi ... berpikir seperti manusia yang ahlak mulia , bukan nya dangkal seperti keldai (keldai juga yang salah)...

Itu saja pesanan SJ... 

Salam Ramadhan Al Mubarak

Isnin, 16 Jun 2014

How To Train Your Dragon 2 Review

Hi ....

Hari sabtu hari tu lepas habis peresentation Introduction to design sempat la melancong dan melencong pergi TGV dengan Cik Yana tengok cerita ni.. Best and superb ... lagipun kitorang tengok dalam 3D and Imax.. Pergh memang terbaik la.. sound system sesedap telinga yang mendengar and 3D view are good too... 

Cerita memang best sebab watak Hiccup and Toothless are so seronok dengan Hiccup makin handsome huhuhu. Benda yang paling Sj suka sebab all the dragon are so colourful.. sangat cantik... How they shows that all animal and human as one.. they are friend not enemy and also there no good when treat them in bad ways. 

I love it so much.. I love the 1st one and the 2nd even more!! sape belum tengok.. pergi tengok rugi kalo tak tengok .. 

p/s: Sj memang suka tengok kartun (^^,)V

Rabu, 4 Jun 2014

Top 16 degrees that get the most job offer

Well ini adalah satu survey yang dijalankan oleh National Association College and Employers based on 10,000 final year student's sebagai respondan. Kat malaysia rasanya sistem tu dipanggil sebagai Sistem Pegesanan Graduan. Based pada report yang dikeluarkan 70% of engneering student at least dapat 1 job offer sebelum dorang graduate. Nak tengok degree yang lain ? Jom skodeng info graphic kat bawah.

Isnin, 2 Jun 2014

~Segmen Blogwalking by Izzati Amira~

Assalamualaikum w.b.t

[ tekan banner untuk join ]

Aktiviti : Happy Blogwalking

Pemenang.
1st & 2nd Top Referral : Washi Tape 1x ( sorang satu  atau sorang dua maybe?? heee. )
4x Random :  '19Capri' button badge 1x

Tamat : 17 Jun 2014

Selamat join !


p/s: Esok nak final paper tapi arini dah tepu punya pasal. Let try it!!
( dah lama sangat2 tak join segmen... sonok sonok sonok)





Tomorow Is a My Final Paper

Kestressan dah start dah, Harini je otak sj dh rase tepu lain macam semua yang distudy dah macam tak masuk lagi dalam kepala ni.

Esok dah nak final tapi rasa nye macam banyak lagi tak cover. Kepeningan yang agak melampau. 

Memang redha je la untuk paper ni, Ya Allah harap=harap lulus

Korang mesti tertanya - tanya paper ape kah?

paper Differential Equation, budak-budak course engineering mesti tahu nye ni.. 
huhuhu.. ari ni ambil cuti semata-mata untuk study tapi rasa macam tak perlu je 

sebab dah tepu... Hope malam boleh teruskan untuk abeskan lagi 2 bab yang di target 

doakan Sj ea.. Please (^^,)v

Ahad, 1 Jun 2014

Welcome Back

Assalamulaikum WRT,

Sudah lama tidak menaip, kekok pulak rasanya. 

Bila sudah berkerja ni, terbatas betul banyak perkara salah satunya untuk berblogging. Almost bertahun gak dah tak beberapa aktif lagi. setakat satu dua entry untuk melepaskan gian. 

Well, this tuesday my final paper for this sem and this weekend nak pergi berjalan ke Pulau Tioman melepaskan stress study+kerja

Hopefully semuanye berjalan lancar hhhehehe

p/s:sorry entry xbape nak menarik dah lama sangat tak menaip entry terasa kaku pulak