Subscribe:

Khamis, 26 Mei 2011

beza u dn politeknik

ai .... ni entry kedua ak ...
cm korg bce tajuk kat atas tu ,, kali ni ak nk bncgkn or dgn ayt y lbh mudah nk cerita r kn ...
cm ni cite nye ...
smlam seorg kwn aku ni msj ak... msj punya msj cm2 story r y kuar...
tetibe je dia tnye kt aku ... antara ayat dia r kn ...
"jem2 .. terok sgt k pelajar poli ni , hina sgt k ... knape org msti nk beza2 kn antara pelajar politeknik dgn pelajar uni "
maka ak pn jwb " knape ko ni tetbe je tnye ak soaln ni ... sape lak y ckp cmtu?"

y mnjadi perhatian ak kt cni ... knape nk mmbezakn antara pelajar poli or senang cite r kn .. pelajar bukan universiti dengan pelajar universiti ... kitorg ni suma student ape ... sama aje ,... nama nye pelajar ... y mnjadi beza nye adalah usaha dan rezeki msg2 ... tahap IQ y brbeza stiap org .. tu shja kot ...

well kalo kita pikir dr perspektif msyrkt, mmg pelajar y bkn dr U ni mgkn dungu tapi ak rse x suma ... ak tgk kawan2 ku suma hustler ... 3. k ats ... hebat ... mmg r x suma tp mereka mbuktikn bahawa kami ni bleh brsaing dgn mereka ...

dr perspektif len lak ... kite pn bleh lihat prkmbngan pljar2 ini brbanding plajar u ... mgkn corak pengajian y brbeza mnjadi punca slh stu ... mngapa pelajar2 ni suakr untuk brsaing dgn mereka ...
plus kdg2 bila studnt ni rse diri dia dh pndai sgt dia blaja men2 sdgkn kalo kita lihat di universiti adalah satu tmpt y mmpunyai pelbagai cbrn... sape y lemah+mls+rse dri bijak = akn trus mundur kblakg ...
sape plak y rajin+sntiasa dahaga ilmu= akn trus brjaya ...

hebat kn ... ak rse pasal tu r plja u ni dikatakn lbh pndai ... dr corak pndidkn dn cara belajar juga berbeza dh tmpt pn berbza of course la ... student nye intelek pn berbeza ... mgkn gak la plajar U ni pndai kn ...

papehal pn dh mnjadi tanggungjawab kita sbg student untuk perform y terbaik untuk diri sndri bkn cm spt mlepaskn batuk di tangga aje kn ... kita kne trus maju kedepn kalo x dipecahkn ruyung ane nk dapat sagunye kn ... walaupn cmtu jgn la jd cm kcg lupakn kulit kalo kita dh berada diats ... hhuhuhuhu

akhir kata dr ak r kalo ada sesape y trase ak mintak maaf ni pndgn ak je ... ak x libat kn sape2 pn kt cni ... so kalo y trase i'm so sorry k ...  ni sahaja untuk entry kali ni .... assalamulaikum ...

2 Orang Belek-Belek Mini Cooper Sj:

Ms Bery berkata...

betol kadang2 dak u nie pandang serong dekat budak poli..
terasa sangat..

Tapi aku rase budak poli nie pun pandai & boleh jadi lagi hebat dari dak u..

sj berkata...

yup ... aku pn sokong ... asal kn kite nk PM pn kite bleh jd .. huhuhuhu