Subscribe:

Jumaat, 5 Ogos 2011

Ibu Bunuh Anak !!!

pagi tadi aku tengok rancangan oprah winfrey kat ntv7 ... aku tak tahu ulangan tahun bila punya ntah .. tapi tu tak penting .. tajuk dia bawa arini yang berjaya mendapat perhatian aku sangat - sangat ...
korang cuba pikir how come seorang ibu boleh tertinggal anak dia umur 3 tahun dalam kereta selama 8 jam dalam musim panas... dia mati pasal kene hot stroke.. pagi dia nak hantar anak dia pergi nurseri tapi sebab awal sangat dia pergi sekolah dulu .. hantar barang semua .. siapkan untuk hari pertama sekolah .. then dia boleh lupa anak dia sampai la petang ... itupun kawan kerja dia yang perasan anak dia dalam kereta ...  aku tak salah kan ibu tu tapi korang tak rasa pelik ke ... first thing yang terlintas kat kepala aku tadi .. cuainya ibu dia ... tapi lepas aku dengar story ibu dia ... aku faham ibu dia terlalu banyak kerja sampai dia terlupa yang aritu dia yang kena hantar anak dia bukan husband dia ...
kat sini aku dapat simpulkan betapa stress nya seorang ibu dalam menjalani sebuah kehidupan ... bila aku tengok dia blaming diri dia ... memang moment yang sangat sedih ... malah penduduk amerika macam salahkan dia .. sedangkan sesape je boleh melakukan kesalahan sama macam dia ...
cerita dia memberi pengajaran kat aku .. ape yang kita buat dalam idup ni .. kita kene slow down .. tak boleh nak rush sangat ... kerja sentiasa ada.. kita yang kene pandai manage ...
untuk semua ibu diluar sana ... please slow down your move .. and pay attention to your children ...

6 Orang Belek-Belek Mini Cooper Sj:

Srikandi Cinta berkata...

Em kisah yg menarik.. dalam hidup ni kita nakkan semua kerja kita sempurna, bagus dan cemerlang.. namun sebagai manusia biasa kita tak lari dari melakukan kesalahan dan kecuaian kan :)

sj berkata...

betol2... kita mmg tak leh nak jadi manusia yang sempurna ... sebb kita mmg tak sempurna ... (^^)V

syaz@rozelt berkata...

huhu..sadis dengar cerita mcm nie..tp dh ajal kn??

sj berkata...

betol tu ... syaz tahu dia dapat title the most hated mom in america aw... pity gila r kat dia .. (==')

cIk PikA berkata...

pika pn tgk rancangan tu.. kcian kt budak tu.. tp ble tgk air mate mak die.. pika taw mak die x sngaje.. it's too bz for her.. maybe..

pika nk ajak join tok folowers die below 500.. :)
http://somebodypeace.blogspot.com/2011/08/segmen-promosi-blog-500-follower-ke.html

sj berkata...

kn... mesti sush kn jadi ibu ni ... kecian nya my mum ... [tbe2 trsedar] huhuhuhu
ok sj join .. thanz invite ye ... hehehe