Subscribe:

Ahad, 10 Ogos 2014

5 Trick To Get Slimmer

Entry sebelum ni dah janji nak bagi ni.. So here it is :)

1. Prune
Kita selalu dimomokkan dengan kandungan gulanya yang tinggi but dengan 2 gengam prun satu hari boleh tolong untuk kuruskan badan. Sebab prun akan membuatkan kita rasa kenyang dengan masa yang lama. Tapi prun memang terkenal sebagai ubat cirit birit so nak elak dari perut meragam tu makan la dalam kuantiti yang sedikit dulu ye. 

2. Gosok gigi
Gosok gigi adalah salah satu cara untuk bagi signal kat otak kita bahawa masa untuk makan dah tamat. So kalo rasa susah nak berhenti makan tu, apa kata lepas makan gosok gigi so takde la masa lagi korek-korek cari snek kan 

3. Dapur atau ruang makan kaler biru or hijau
Menurut satu kajian kalau kita warnakan dapor kita dengan rona hijau atau biru ia akan menyebabkan nafsu makan anda terbantut. Macam mak long Sj, dia memang tak leh tengok makanan yang kaler biru even air kaler biru pun wat dia tak lalu nak makan silap-silap tahun dia boleh muntah.. So rase nak try boleh la makan dengan pakai pinggan biru and cawan kaler biru gak... 

4. Boring Diet
Biasanya orang yang nak diet memang suka makan veggie je memang forbid la kalo nak makan ayam ke ikan sebab takot kolestrol. Tapi bila amal diet camni mesto bosan so let’s try besar kan jenis makanan intake.. So takdela hari-hari makan celery je kan ... So tak la bosan 

5. Epal
Makan epal sebelum lunch atau dinner boleh jadi satu pemangkin untuk lost weight. Selain dari mempunyai sumber fiber yang tinggi ia jugak membantu penghadaman. So dengan itu ia dapat mengawal gula dalam darah. Dalam islam sendiri, dah beritahu makan buah sebelum makan. 

1 Orang Belek-Belek Mini Cooper Sj:

gnor gnur berkata...

as salam tuan tanah..

tahniah anda ada blog yang menarik.
jemput blogworking..

www.yatiadam.com