Subscribe:

Khamis, 8 Disember 2011

Mesej @ Surat Berantai

wah dah lama kan aku x meng update blog aku ni ... dah penuh dengan segala sampah sarap dan  sawang bagai dalam blog aku ni .. eh tapi aku jengah just tak sempat nak update pape je ... bukan tak nak update tapi masa tu asyik tak kene je ...

isu aku ari ni , isu yang dah lama aku pikir kenapa atau atas sebab ape mereka ni buat macam tu ... korang pernah tak dapat mesej or surat  berantai  .. masa zaman aku sekolah dulu pakai surat.. contohnya macam ni :

surat :
photostat surat ni jika anda telah membaca nye jika tidak anda akan ditimpa musibah "

mesej :
" jika anda sayangkan islam , send msj ni ke 10 orang dan anda akan mendapat kebaikan jika tidak anda akan ditimpa musibah "

ataupun hadis or ayat atau surah  entah sahih ke tidak dia bubuh sepanjang panjang tidak then dia letak la dengan musibah or rahmat kat hujung nya ... kadang - kadang tu  terasa gak nak foward kat member - member tapi bila tengok hujungnya macam tu je automatik terasa menyampah dah ...

ape tujuan dorang bubuh benda-benda macam tu ... excuse me ko diberkati ke tidak ke bukan bergantung pada suma tu ... amal ibadat ko tengok dulu la ... hantar 100 msj sekali pun ... solat yang wajib pun ko tak wat lagu mana weyh ... please STOP all nonsense stuff ni ... niat nak berpesan pesan tu amat la baik Allah pun dah berfirman dalam surah An Ansr tapi kalo ko buat pesanan yang memaksa orang untuk buat macam tu ... mana nak datang ikhlasnya tu ... please la pikir masak - masak sebelum buat sesuatu tu ..

p/s sekarang dorang lagi hebat , dorang pakai FB lak... nasib lerh ...

2 Orang Belek-Belek Mini Cooper Sj:

Ekmi Rabat berkata...

betul..saya pun tak faham kenapa mesej berantai ni muncul dan kenapa ada org percaya benda ni..dh sah2 tipunye

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

mmg ngrut bnda camni..sape yg sebarkan tu mmg teruk!