Subscribe:

Selasa, 6 September 2011

Kawin!!! Apa Maksudnya???

Semalam aku ngah online cari keje kat jobstreet .. aku bukak la jap aku nya facebook ... tergempar sekejap aku ... bila aku tengok status member aku ni ... dah in relationship dah dia .. alhamdulilah la... moga berkekalan hendaknya kan ..tapi korang tahu ke apa yang membuatkan aku berkata sedemikian dulu dia ni ada cakap kat aku .. lepas dia putus dengan dia nya previous awek dia kata dia dah tak nak couple .. tunggu mak dia carik kan jodoh ... then bercinta pas kahwin .. tapi alhmadulilah dah jumpa yang berkenan kat hati... huhuhuhuhu aku harap yang ni sampailah kejinjang pelamin ..(^^)v

aku gak nak ucap kat rakan serumah aku AWANIS BAZLIN yang melangsungkan perkahwinan nya pada raya ke - 3 dengan pasanganya Dzulhailie M Bakri... moga kekal la ye ... huhuhuhu sori aku tak dapat pergi majlis korang ....



ok tutup cerita tu, aku nak cerita had lain lak ... sempena kisah aku cerita kat atas ni ... aku nak bagi tips la kat korang ni ... nak kata tips bukan tips tapi cam satu pekisahan la... jom review!!!


Time Memilih Isteri/ Suami

Kalo korang nak pilih isteri jangan pilih untuk dibuat isteri tapi korang cari la yang boleh jadi umi, mummy, ibu, emak kepada anak korang nanti .. macam tu la jugak kalo nak cari husband bagi yang perempuan ..


Time Nak Melamar



Tahu tak korang sebenarnya time ni bukan korang minta izin daripada ibu bapa si dia tu sebenarnya tapi korang meminta kepada Allah melalui ibu bapanya ...


Time Akad Nikah

Korang bukan setakat menikah kat depan tok kadi je or imam ke bapak dia .. tapi korang sebenarnya sedang berjanji dan menikah didepan Allah SWT


Time Walimatulurus atau Resepsi

time ni bukan kita just nak bagi orang makan aje tapi kita jemput dorang ... dan dorang datang dengan doa agar jodoh yang telah ditetap berkekalan sampai ke akhir hayat ... tapi kalo baru setahun je dah roboh rugi sungguh ... lagi yang wat majlis grand-grand tu ...


Time Menempuhi Hidup Berkeluarga

Korang ingat la jalan yang korang tempuh ni bukan secantik dan indah macam lukisan De Vinci atau secantik kasut rekaan jimmy choo atau pun baju design hatta dolmat ...


Time Kene Ribut Taufan

kalo korang rasa time ni korang nak buat masam muka korang salah time ni lah korang kene kuatkan semangat rapatkan korang tanya tali kasih sayang tu


Time Takde Anak Lagi

time ni korang nak manja-manja .. curahkan kasih sayang cinta korang 100%..


Time Dah Ada Anak 

bukan kene bagi separuh kasih sayang korang .. 50% suami,15% anak no 1.. camtu la seterusnya ... yang ni pun salah .. sebenarnya korang boleh sayang kat setiap antara mereka 100%... sebab sayang di antara mereka adalah berlainan..


Time Ekonomi Tengah TERBAEK!!



ingat sikit masa depan ... berjimat - jimat lah kan ... lagi satu ingat la orang yang dah membantu korang berdiri teguh macam tu ...


Time Ekonomi Not So Good

Doalah banyak - banyak agar dibuka kan pintu rezeki untuk korang .. jangan nak mengamuk aje kejenya...


Time Korang Suami

Korang boleh nak manja-manja dengan bini tapi jangan terlalu ikot cakap bini ... ada tanggungjawab dalam diri yang korang kene pegang ...


Time Korang Isteri

bia la korang lemah lembut .. cakap tu macam cakap untuk menang miss universe , jalan macam tali reben si gimnas tapi pape pun kerja korang boleh settle ... 


Time Ngajar Anak

Jangan korang ingat good parent tak merotan .. good parent akan berlaku jujur dengan anaknya ... kalo tak suka ... korang cakap tak suka ... no hipokrik ok ..


Time Anak Buat Hal

Bukan anak korang suka - suka nak wat hal tapi dia rasa korang tak bagi perhatian kat dia ... aku pernah nampak kes ni kat rancangan Nanny 911...


Senang cerita dalam menempuh hidup baru ni kalo korang sentiasa berkerjasama .. insyallah

apa yang pahit pun terasa manis

apa yang tak best terasa best je

apa yang susah terasa senang aje...

p/s untuk pedoman kita brsma .. trmasuk ak gak (^^)v

4 Orang Belek-Belek Mini Cooper Sj:

teha berkata...

bnyk dugaan nye :)

sj berkata...

betol tu .. bkn mudh kn ... ^^

syaz@rozelt berkata...

wah manyaknye tips..hihi..tapi kan mmg susah kite nak cakap x nak kawen awal ke..x nak bchenta ke..sebab sume tu ketentuan tuhan kan..erm..

sj berkata...

betol tu ... ari ni kita brcinta dgn org ni... brmimpi nk kawin dgnnya .. tp lum tntu kte kawin dgn dia ... (^^)v