Subscribe:

Khamis, 7 Julai 2011

Manusia Tak Suka Baca Sejarah

masa zaman aku skola dulu aku perasan satu perkara ramai student paling tak suka  subjek sejarah. kenapa ea korang ada jawapan tak?? almaklum la aku nak sangat suka subjek tu .. aku pun tak tahu kenapa .. tapi aku tak kata suma student tak suka la .. ramai gak yang suka kan ..
dari kesimpulan cerita aku kat atas aku tengok manusia ni tak suka baca sejarah tapi yang aku pelik manusia sangat suka mengulangi sejarah .. kenapa ea? korang yang baca entry ni aku nak cakap.. korang nak dengar ke tak terpulang .. aku tak memaksa walau sebesar zarah pun .. jangan biar kan sejarah dahulu berulang di Malaysia ni .. ape kaitan kan .. tapi korang baca je la .. hahahahaha
bagi aku sejarah ni penting pasal dia akan jadi panduan untuk kita avoid benda yang sama  berulang. penting weyh akan la korang nak putus cinta ngan orang yang sama berulang kali kann... so macam stupid je kene ulang benda yang sama banyak kali .. point yang aku nak smpai kan kat cni sejaraj tu mengajr tapi kalo korang x suka takpe asalkn korg tahu dan x ulang kan nye .. lagi2 sejarah yang melibatkan ramai orang ...



p/s ada k orang nak baca entry yang mcam ni ..korang komen sikit ...

3 Orang Belek-Belek Mini Cooper Sj:

cik najihah berkata...

x minat langsung sejarah..

kotak bulat berkata...

ak xmint.. hahaha...

sj berkata...

cik najihah : hehehe sejarah seronok la
kotakk bulat : mu x minat sejarah k x minat entry cm ni ??? hehehehe habaq mai ...